Eystein Eggen ble født i 1944 på Gimle, Vidkun Quislings hovedkvarter på Bygdøy, av foreldre som begge var politisk aktive, i NS og SS. I denne boka skildrer han sin egen skjebne, men også skjebnen til andre barn født på tapernes side. Han forteller historien om hvem NS-familiene var, hvordan de erfarte nederlaget i 1945, og om barnas egne opplevelser av etterkrigstiden. Dessuten tegner han et portrett av moren, det eneste ankerfestet i en kaotisk oppvekst.
Utgivelsesår 1993
ISBN13 9788203260100