Lærer du Oslo å kjenne gjennom avisoverskriftene, vekker Groruddalen assosiasjoner til gettodannelser, sosial nød og kriminalitet. Journalist og forfatter Øyvind Holen er lei svartmalingen av sin barndoms grågrønne dal, og tar leserne med på en kulturhistorisk reise på t-banen – til eksotiske plasser som travbanen på Bjerke, jazzklubben på Høybråten og Stokken på Stovner, til kinarestauranter, fritidsklubber, kjøpesentre, cricketbaner, villastrøk og herregårder. Groruddalen ble kåret i VG til en av 2005s fem beste bøker.
Utgivelsesår 2016
ISBN13 9788202520359
EAN 9788202520359
Genre Personlige beretninger
Dette er en interessant bok som minner meg på hvor mangfoldig Groruddalen er. Nå er det litt tilfeldig at jeg leser denne boka akkurat nå, men jeg leste Tante Ulrikkes vei tidligere i høst.
Les boka, og ta turen til dalen, dersom du ikke har vært der ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketVi drukner i reisevante reiseskildringer fra alle verdenshjørner, mens vi i Oslo bare beveger oss øst for Tøyen hvis vi skal til IKEA.
Vanlig folkeskikk på T - banen:
F) Respekter skiltet "For eldre og uføre" . Hvis ikke, er gamlingene gode til å si i fra. Ungdom er ofte langt flinkere til å reise seg enn middelaldrende.
Kalbakken er dels et levende senter, og dels et museum over gamle kulturbedrifter, uten at de har fått noen minnetavler. Noen hundre meter sørover ligger bygningen som nå står under angrep, og ligger an til å bli det endelige minnesmerket over kulturens fall her på Kalbakken. Kanskje bør man henge opp en minneplakett her også?..." Til minne over Nortvedt bibliotek, det 11. biblioteket som falt i den langvarige krigen mellom drabantbyene og Oslo Kommune".