Ein dag slo ein framand seg ned i skogen. Grisen og anda meinte han var ein farleg tjuv. Men frosken bestemte seg for å undersøke nærmare.
Gjensynsglede for dei minste: Denne gongen kjem ei rotte flyttande inn i grannelaget til frosken og vennene. Frosken er nysgjerrig og vil gjerne bli kjend med den framande. Dei andre meiner at rotter er tjuvaktige, skitne og late, og bør jagast vekk. Men når dyra kjem i knipe, er det rotta som veit råd. Ein viktig bodskap blir formidla i Velthujis` enkle forteljing og velkjende strek.
Forlag Samlaget
Utgivelsesår 1994
Dette er en fin barnebok som omhandler et viktig og veldig aktuelt tema. Hva skjer når to ulike kulturer møtes og det blir konflikt? Hvordan kan holdninger endres i et lite samfunn gjennom møter med andre kulturer?
Jeg har anmeldt boken på bloggen min:
En fin bok som kan føre til spennende samtaler med barn i en høytlesningsituasjon.