Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
I denne boka kan leseren følge humanvitenskapenes utvikling fra begynnelsen for omlag to hundre år siden og frem til i dag. For nye studenter på universitetsnivå og videregående studenter, og andre interesserte. Med noter og personregister.
Omtale fra forlaget
- Hva har vitenskapene om mennesket for oppgaver i vår tid? - Ligger det noe i anklagen at de har utviklet seg til å bli nytteløse snyltere på det offentlige? - Kan man overhode kalle de humanistiske fagene "vitenskaper"? - Bruker man samme grunnleggende metoder og forklaringsmønstre i humanvitenskapene som i naturvitenskapene? - Fins det noen prinsipielle forskjeller mellom humaniora og samfunnsfagene? Denne boken bygger på antakelsen at den beste måten å besvare slike spørsmål på er å gå historisk fram. Her får vi følge humanvitenskapenes utvikling fra den spede begynnelse i oldtiden til de moderne humanvitenskapenes gjennombrudd for cirka to hundre år siden og frem til våre dager. Tyngdepunktet ligger hele tiden på de grunnleggende analysene som er felles for de forskjellige humanvitenskaplige fagene, særlig det bakenforliggende menneskesynet og vitenskapsidealet. Boken er beregnet både på nye studenter på universitetsnivå og de vidergående studenter. Den kan også leses av alle andre som ønsker å få en oversiktlig orientering om grunnlaget for nåtidens humanvitenskaper og et innblikk i den aktuelle vitenskapsteoretiske debatten på menneskevitenskapens område
Tore Nordenstam er professor i filosofi ved Universitetet i Bergen. Han har mer enn tretti års erfaring som forsker og universitetslærer i filosofi.
Forlag Fagbokforlaget
Utgivelsesår 2000
Format Heftet
ISBN13 9788276746686
EAN 9788276746686
Språk Bokmål
Sider 246
Utgave 2
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket