Flammer og regn er bygget på historien om krigshelten Martin Linge og den britiske kvinnen som elsket ham til sin død.
Rosemary Reed krøp inn i ruiner og hentet mennesker, døde og levende. Hennes personlige brev og historier forteller om en lidenskapelig kjærlighet til den norske motstandsmannen og skuespilleren.
Romanen starter med et tilfeldig møte ved Martin Linges grav, mellom Rosemary og et tidligere medlem av Kompani Linge. Gjennom deres samtaler blir vi tatt tilbake i tid, til Martin Linges dramatiske liv som spesialagent i Storbritannia under annen verdenskrig, gjennom harde prøvelser, dannelsen av Kompani Linge og frem til han blir drept under Måløy-raidet. Dette er en spenningsroman fra annen verdenskrig og samtidig en gripende kjærlighetshistorie.
Forlag Kagge
Utgivelsesår 2022
Format Lydfil
Genre Historisk litteratur
Omtalt tid 1939-1945
Omtalt person Martin Linge
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket18 bokelskere følger dette verket.