Disse novellene handler om å være innesperret, på forskjellige måter. Vi møter unge mennesker, litt på kant med omgivelsene, i en slags ironisk tilskuerrolle til det velordnede livet som glir forbi forbi forbi...
I flere av novellene hugges fengselsrytmen fast i leseren, presist og sanselig formidlet. Roy Jacobsen skriver like sikkert om forlis på havet, skogsarbeid og kjærlighet.
I den lange novellen "Fangebilder" følger vi Jonas gjennom vonde, men viktige erfaringer. For, som han tenker: "Det er jo det alt går ut på her i verden, å samle erfaring. Har en den, kan ingen komme å plukke på en."FANGELIV er Roy Jacobsens debutbok.
Forlag Cappelen
Utgivelsesår 1990
ISBN13 9788202127862
EAN 9788202127862
Serie Cappelens utvalgte billigbøker
Tildelt litteraturpris Tarjei Vesaas' debutantpris 1982
Knirkete debut av Roy Jacobsen. Ikke lett å se av denne boka at han skulle bli en av våre mest markante forfattere.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketJeg leser meg gjennom forfatterskapet! Påbegynt sommeren 2019.