Hjertetrøbbel

roman

av (forfatter).

Cappelen 1997 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.75 (8 terningkast.)

22 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Peder er i slutten av tredve-årene, gift og med to barn. I den siste tiden har han begynt å bekymre seg for hjertet sitt, og dette går på nervene løs. I tillegg begynner han å fundere på om han egentlig elsker sin kone, Anita. Det hele topper seg når Anita forteller at hun har truffet en annen, og at hun vil skilles.

Omtale fra forlaget

Peder Lemberg er 36 og vellykket, dataingeniør, gift, to barn. Plutselig en dag blir han redd for å dø. Legen slår fast at fysisk feiler det ham ikke noe. Det virker ikke beroligende på Peder, som plages med tanken at ingenting interesserer ham lenger. Ikke jobben. Og heller ikke samlivet. Men denne høsten skjer det ting. Først det at Anita forelsker seg og vil skilles. En ny fase, som avløses av en annen, en tredje...

Bokdetaljer

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 1997

Format Heftet

ISBN13 9788202174965

EAN 9788202174965

Serie Cappelens utvalgte billigbøker

Språk Bokmål

Sider 131

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 2 4 0 0

Bokomtaler

Roy Jacobsen har lenge vært blant mine favorittforfattere, og det fortsetter han nok å være, selv om jeg ikke ble særlig begeistret for denne romanen. Jeg greide aldri å forstå hva det egentlig var hovedpersonen ville her i livet. Kanskje ingen ting? I så fall gjorde han et stort nummer av det.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Roman. Midtlivskrise hos en dataprogrammerer tidlig på 80-tallet. (Roy Jacobsens bøker forbindes ofte med arbeiderklassen og kroppsarbeider-folk, men også i Seierherrene (1991) handler det etter hvert om en dataprogrammerer.) Fin, nervøs energi gjennom hele denne boka. Dette er en undervurdert liten perle i Jacobsen-katalogen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

 • Ingen har noengang blitt lykkelige av å håpe, ingen kommer til å bli det heller. Å håpe er å utsette, det er håpet som gjør oss rastløse og ikke lar oss leve i fred her og nå. Håpløsheten derimot, det er et godt sted å være, et leskur for prestasjonstrøtte strebere som har nådd målet de satte seg og oppdaget at det ikke var der.
Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ingen har noengang blitt lykkelig av å håpe, ingen kommer til å bli det heller. Å håpe er å utsette, det er håpet som gjør oss rastløse og ikke lar oss leve i fred her og nå. Håpløsheten derimot, det er et godt sted å være, et leskur for prestasjonstrøtte strebere som har nådd målet de satte seg og oppdaget at det ikke var der.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Musikk er et mirakel, hevet over alt jordisk grums. Med musikk kan man forandre verden, bygge opp og rive ned, man kan glemme eller huske. Musikken er ren som matematikk, den er allemannseie, vårt første språk ...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Han fikk frysninger på ryggen av sjargongen blant de yngre realister - datamaskinen er vår tids mitraljøse, vi må skyte oss innover i framtida ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

A


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser meg gjennom forfatterskapet! Påbegynt sommeren 2019.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "For ung til å dø" av John Franklin Bardin
 • "Kidnapperen" av Anker Rogstad
 • "Den gylne appelsin" av Joseph Wambaugh
 • "Holmgren-saken" av Arthur Omre
 • "Den høyre armen - noveller" av Roy Jacobsen
 • "Velkommen til Hard Times" av E.L. Doctorow
 • "Forbudt område" av Ruth Rendell
 • "Trøbbel er mitt yrke og andre noveller" av Raymond Chandler
 • "Reise uten kart" av Graham Greene
 • "Fangeliv" av Roy Jacobsen
 • "Adams reise - kriminalroman" av Torolf Elster
 • "Pronto" av Elmore Leonard
Alle bokanbefalinger for dette verket