Evolusjon eller kristen tro?

ja takk, begge deler!

av (forfatter) og Atle Ottesen Søvik (forfatter).

Efrem forlag 2016 Heftet

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Evolusjonslæren, rokker den ved troen på at Gud står bak skaperverket? For når vitenskapen forteller at vi ved tilfeldigheter er blitt dannet med fem fingre, øyne, bevissthet og underbevissthet, hvor blir det av Gud da? Og har vi sjel og ånd, spør bokens forfattere, for når fikk vi det om vi er blitt til gjennom evolusjon? At hjerneforskningen bringes inn for å belyse Bibelens syn på menneskets natur, er spennende lesning.

Darwins teorier møter motstand, særlig fra religiøst, konservativt ståsted. I boken blir ulike modeller gjennomgått, og forfatterne viser at de ikke holder vitenskapelig mål. Naturvitenskapen kan dokumentere overbevisende evolusjonsteorien, og den er forenlig med kristen tro.

Intelligent Design er en tenkning som hevder at noe(n) står bak skaperverket, en intelligens - hva eller hvem er ikke vesentlig - og at hver art er skapt 'direkte' (ikke ved mutasjoner). I denne gruppen finner vi både religiøse og ateister.

Mindre overraskende er de mange 'bibeltro' kristne, som med sin kreasjonisme hevder at jorden er ung, skapt på 6 dager, og at (f.eks) fossilfunn i Himalaya har sin årsak i syndfloden. For dette stemmer med Bibelen.

Hvorfor oppfattes i det hele tatt tro og vitenskap som motsetninger? Bokens forfattere hevder at kirken gjennom historien alltid har tolke Bibelen ut ifra naturvitenskapen. Alt annet er myte! Grunnlaget for vitenskapen 'fra dag én' var nettopp troen på én Gud og naturlover. Nå er det evolusjonslæren og hjerneforskningen som kaster nytt lys over tilværelsen og sentrale bibelske forestillinger om menneskets natur. Og som historien før har vist, forblir Bibelen og kristen tro - evangeliet - like relevant og aktuelt i møte med ny og utvidet kunnskap om skaperverket.

Bjørn Are Davidsen og Atle Ottesen Søvik er to drevne myteknusere, skarpe tenkere og gode formidlere. Dette er deres andre bok der de diskuterer livets store spørsmål i lys av fornuft og vitenskap.

Forlag Efrem forlag

Utgivelsesår 2016

Det burde egentlig ikke vært noe behov for denne boka.

(B.A.Davidsen i forord)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

• "Da kvinnen fikk sjel - og andre historer" av Bjørn Are Davidsen
  • "Svar skyldig? - om nye ateister og new age" av Bjørn Are Davidsen
  • "Hvorfor skriver ikke Gud på himmelen? - litt om min tvil, mest om min tro" av Espen Ottosen
  • "Da jorden ble flat - mytene som ikke ville dø" av Bjørn Are Davidsen
  • "Riket som ikke kom" av Joseph Wilting
  • "21 kirkefedre - historien om hvordan kristendommen ble utformet" av Peter Halldorf
  • "Norsk kirkehistorie" av Bernt Torvild Oftestad
  • "Inn i virkeligheten - min vei fra humanetikk til kristen tro" av Nina Karin Monsen
  • "Den ukjente Jesus - nye kilder til hvem Jesus virkelig var?" av Oskar Skarsaune
  • "Fra bønnens verden - et ord til trette bedere" av Ole Hallesby
  • "Jeg vet på hvem jeg tror - en klassisk troslære" av Carl Fredrik Wisløff
  • "Ord i Bibelen" av Gunnar Johnstad
Alle bokanbefalinger for dette verket