Inn i virkeligheten

min vei fra humanetikk til kristen tro

av (forfatter).

Luther 2010 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.20 (5 terningkast.)

20 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren forteller her om barndom og oppvekst i en familie preget av morens humanetiske livssyn, sitt engasjement på venstresiden i samfunnspolitikken, og hennes vei fram til en kristen tro.

Omtale fra forlaget

I Inn i virkeligheten forteller Nina Karin Monsen åpent og ærlig om sin barndom og oppvekst i en familie der moren som humanetiker bestemte familiens livssynsmessige fundament. Gjennom hendelser, erfaringer og refleksjoner blir barnet mer og mer utilfreds med de svar - eller mangel på svar - som hun fikk. Det ble starten på en vandring som både innebar et oppbrudd og en oppdagelsesreise inn i en ny virkelighet der troen på Gud spilte en større og viktigere rolle. "Jeg har alltid vært en engasjert person som ikke har vært redd for å uttrykke hva jeg mente om det meste. Intens vil noen kalle det, andre levende og direkte. Et slags naturbarn, kanskje bare en typisk bergenser. Jeg ønsket frihet og hadde behovet for å stå for noe. "

Bokdetaljer

Forlag Luther

Utgivelsesår 2010

Format Innbundet

ISBN13 9788253146256

EAN 9788253146256

Omtalt person Nina Karin Monsen

Språk Bokmål

Sider 227

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 2 1 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

De vil at alle skal vende det annet kinn til, når de blir slått. De glemmer at hvis alle vender det annet kinn til,er det ingen som står ansikt til ansikt med noen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg bekymret meg som tenåring også sterkt for negres situasjon (ordet kunne brukes dengang), og skrev historieoppgave på gymnasiet om apartheid i Sørafrika og borgerrettsbevegelsen i USA.

Nå lurer jeg på hvorfor denne type spørsmål sto så sterkt i Norge og den vestlige verden. Hvorfor var det så viktig å lære unge å synes synd på mennesker fra tidenes morgen, lære medlidenhet med de ingen kunne hjelpe, hvorfor skulle vi lære så mye om undertrykkelse, vold, mord, tortur og diskriminering i fortiden og på andre siden av jordkloden? Har ikke tenåringer store nok problemer?

Skulle vi så tidlig som mulig finne de riktige heltene og de riktige fiendene? Kapitalistene? Storindustrien? De hvite? Tyskerne? Kristne? Vesten? USA?
Lærte vi å være triste og sorgfulle og i opposisjon og fulle av forakt for vår egen nasjonale kultur på vegne av hele menneskeheten? Lærte vi å bli den hvite manns hovedfiende? Lærte vi å kjenne oss mindreverdige og onde på grunn av utbredelsen av sosialistiske dogmer? Riktige sosialister, var det hva vi skulle bli?

Hvorfor fikk vi ikke få kunnskaper vi kunne bruke til noe, så vi kunne lage kvalitet i vårt eget liv? Eller slik at vi kunne få hjelp mot de små tyrannene som styrte oss? De var store nok for oss. Verdensrevolusjonen behøvde virkelig ikke komme først.

Hvorfor lærte vi ikke ferdigheter, så vi alltid kunne ha noe fornuftig å bruke kreftene på? Hvorfor lærte vi aller mest å kaste bort tiden og kjede oss? Skulle alt gå langsomt, repeterende, tregt. Hodet mitt ble fylt av død energi.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Lurt av læreboken? - feil og forvirring om kristen tro i læremidlene" av Bjørn Are Davidsen
  • "Luther og hans verden" av Graham Tomlin
  • "Brev fra de troende - ei bok om tro og tvil" av Jon Michelet
  • "Et liv i spenning" av Kjell Magne Bondevik
  • "Olav den hellige - spor etter helgenkongen" av Lars Roar Langslet
  • "Vår jødiske reise" av Anne Sender
  • "Evolusjon eller kristen tro? - ja takk, begge deler!" av Bjørn Are Davidsen
  • "Nærkontakt" av Petter Mejlænder
  • "Grill en kristen - svar på 20 vanskelige spørsmål" av Ingvild Hellenes
  • "Norsk kirkehistorie" av Bernt Torvild Oftestad
  • "21 kirkefedre - historien om hvordan kristendommen ble utformet" av Peter Halldorf
  • "Ord i Bibelen" av Gunnar Johnstad
Alle bokanbefalinger for dette verket