Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
I boka blir organisasjonen EU analysert både historisk og ut i fra et samtidsperspektiv. Den diskuterer også utfordringer knyttet til EU som politisk system, forholdet til medlemslandene og forholdet mellom Norge og EU. Har litteraturliste og stikkordregister.
Omtale fra forlaget
Er EU en litt avansert internasjonal organisasjon, eller er EU et særegent politisk system som nærmest antar formen av en egen stat?
Hva driver europeiske land til stadig nye integrasjonsskritt? Hvordan virker EU som politisk beslutningssystem? Hvilke institusjoner har makt i EU og i hvilken grad har disse makt over medlemslandene? Og sist, men ikke minst, hvordan skal vi gå fram for å studere disse spørsmålene? Alle disse spørsmålene, og flere til, diskuteres i EU: Mellomstatlig samarbeid og politisk system.Denne boka erstatter "Europeisk integrasjon" av samme forfattere og er både en historisk analyse og en samtidsanalyse. De historiske delene tar for seg milepæler i integrasjonsprosessen, mens dagens EU beskrives langs ulike politikkområder og ut fra de viktigste institusjonene i unionen. I boka diskuteres utfordringer knyttet til EU som politisk system og forholdet mellom EU og medlemslandene. Det er også et eget kapittel om forholdet mellom Norge og EU.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2010
Format Heftet
ISBN13 9788205396722
EAN 9788205396722
Språk Bokmål
Sider 237
Utgave 3
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket12 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket