Et verdensdyp av frihet

Henrik Wergeland

liv - diktning - verdensbilde

av (forfatter).

Koloritt 2008 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.67 (3 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka gir en omfattende presentasjon av Henrik Wergelands diktning og presenterer biografiske hovedlinjer. Hovedfokus er på Wergelands verdensbilde slik det kommer til uttrykk gjennom hans verk Skabelsen. Har bibliografi og register.

Omtale fra forlaget

"Om Henrik Wergeland er det sagt og skrevet mye, hva mer kan føyes til berget av viten? Likevel er kanskje ikke alt blitt sagt ... ". Slik begynner Geir Uthaug sin odyssé inn i Wergelands verden. Wergeland beskrev seg selv som en mangesidig diamant, og denne utrolige, urolige, livsbejaende, kontemplative dikterens mangfold spenner "fra himmel og til hel". Han var en frihetsånd som hørte hjemme i en større sammenheng, for diktningen og menneskets tanke krevde han grenseløse rom. Mot en bakgrunn av samtidens Europa, av 1814, Napoleonskrigene, og vårt hjemlige torvslag og med den kjempende og visjonære Henrik Wergeland i sentrum, gis her et bilde av Dikteren som går i rette med det éndimensjonale. Det er en reise vi får bli med på, gjennom Stella-dyrkelse og sifulinske opptrinn, i møte med den mørke Zobolam; fra Englands kyst til Skagastølstindene, fra det revolusjonære Paris og det blødende Polen; gjennom apokalypse og verdensbegivenheter, og i møte med særpregede personligheter. Alt bidrar til å kaste et mangefarget lys over Wergeland, så boken i seg selv blir en mangesidig diamant. Ved rikholdige sitater og sujetter fra Wergelands bukett av farser, skuespill, hans enestående Verdensdikt og strålende lyrikk, viser Uthaug at Wergeland er et kontinent vi ennå har til gode å oppdage. Og dette kontinent er "et Verdensdyb af Frihed, en Himmel af Sandhed, opfylt af Kjærlighed som Solegran, der smeltende i tusinforme'de Verdner".Som forfatter, lyriker og gjendikter har Geir Uthaug vist en enestående evne til å trenge inn i det romantiske univers. Han har gjendiktet en rekke av nøkkelverkene i romantikken, fra Byrons Don Juan til Keats Endymion. Hans verk om William Blake, Den kosmiske smie, høstet anerkjennelse i inn- og utland.

Bokdetaljer

Forlag Koloritt

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788292395547

EAN 9788292395547

Omtalt tid 1800-tallet

Omtalt sted Norge

Omtalt person Henrik Wergeland

Språk Bokmål

Sider 640

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 0 2 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

4 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar