Omtale fra forlaget
Ernæring – mer enn mat og drikke er en lærebok som først og fremst er beregnet på studenter som tar bachelorgrad i sykepleie. Boken kan brukes gjennom alle tre studieårene. Andre helsearbeidere kan også ha nytte av boken. Det er en hovedtanke i boken at ernæring er et grunnleggende behov som sykepleier har ansvar for. Når Ernæring – mer enn mat og drikke nå foreligger i fjerde utgave, er alle kapitlene revidert og oppdatert, og den er utvidet og noe omstrukturert. I tillegg til grunnleggende ernæringskunnskaper tar boken for seg kosthold ved ulike sykdommer og sykdomstilstander, og i forhold til ulike aldersgrupper. Boken fokuserer også på ernæringens betydning for å forebygge sykdom og underernæring. De nye kostrådene fra Helsedirektoratet er inkorporert i boken. Hvert kapittel i boken følges av studiespørsmål og sykepleiefaglige problemstillinger, og lærestoffet er godt illustrert med figurer og tabeller. Boken inneholder også aktuelle internettadresser. Kjersti Sortland er førstelektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus, institutt for helse, ernæring og ledelse. Hun har undervist sykepleierstudenter i ernæring i mange år, og har deltatt i ulike prosjekter knyttet opp mot ernæring.
Forlag Fagbokforlaget
Utgivelsesår 2011
Format Heftet
ISBN13 9788245011203
EAN 9788245011203
Språk Bokmål
Sider 387
Utgave 4
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket