Diplomaten Per Dahl blir funnet død ved bassengkanten på Grand Hotell i Oslo. Han var en sentral aktør i UDs hemmelige fredsmeglerenhet i New York. Oppklaringen av Per Dahls dødsfall blir en stor sak både for pressen og etterretningstjenester i inn- og utland. I begivenhetens sentrum står advokat Vera L. Cappelen, partner i et større Oslo-firma, og forsvarer for den drapsmistenkte i saken. Sammen med en kollega tar hun tak i etterforskningen og finner spor som leder til New York, Midt-Østen og Oslos vestkant. Romanen er et rettsdrama som gir et innblikk i Oslos advokatverden. Det er også en fortelling om pasjon og svik. Dette er den første boka om Vera Cappelen.
Utgivelsesår 2002
ISBN13 9788203185632