Klima X

spenningsroman

av (forfatter).

Gyldendal 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.43 (7 terningkast.)

28 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Regjeringen skal handle klimakvoter for milliarder av kroner og er i tidsnød med å innfri sine Kyoto-forpliktelser. Det bringer Bruno Grimsrød i Finansdepartementet til en demning langt inne i Midtens rike og til den iskalde tundraen i Sibir. Motparten er kvotemeglere som drives av den nye grønne grådigheten og ikke skyr noen midler for å sko seg på klimatrusselen. Liv Roaldsen i Natur og Ungdom og en dyptgravende journalist er på sporet av noe som ikke tåler dagens lys. Samtidig gjør Hardy Grimsrød, en forsker på Blindern med sans for god italiensk vin, en oppdagelse som kan gjøre verden uavhengig av fossile brennstoff. Med rette frykter han at mektige aktører i oljeindustrien vil stjele oppfinnelsen og søker hjelp hos lederen for miljøstiftelsen Energia, Hanne Glitra.

Omtale fra forlaget

Høyaktuell, underholdende og actionfylt roman om handel og svindel med klimakvoter Regjeringen skal handle klimakvoter for milliarder av kroner og er i tidsnød med å innfri sine Kyoto-forpliktelser. Det bringer Bruno Grimsrød i Finansdepartementet til en demning langt inne i Midtens rike og til den iskalde tundraen i Sibir. Motparten er kvotemeglere fra London og Oslo og mellommenn i Kina og Russland, som drives av den nye grønne grådigheten og ikke skyr noen midler for å sko seg på klimatrusselen. Liv Roaldsen i Natur og Ungdom og en dyptgravende journalist er på sporet av noe som ikke tåler dagens lys.Samtidig gjør Hardy Grimsrød, en forsker på Blindern med sans for god italiensk vin, en oppdagelse som kan gjøre verden uavhengig av fossile brennstoff. Med rette frykter han at mektige aktører i oljeindustrien vil stjele oppfinnelsen og søker hjelp hos lederen for miljøstiftelsen Energia, Hanne Glitra.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788205385221

EAN 9788205385221

Genre Spenning

Språk Bokmål

Sider 324

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 3 2 0 1

Bokomtaler

Regjeringen har det travelt. Det skal handles klimakvoter for milliarder for å innfri Kyoto-forpliktelsene. Bruno Grimsrød i Finansdepartementet reiser til både Kina og Sibir for å forhandle, mens motparten fra London og Oslo ikke skyr noen midler for å sko seg på miljøtrusselen.
Journalist, Liv Roaldsen, i Natur og Ungdom, kommer over noe som ikke akkurat tåler dagslys, og det kan være farlig viten.
Brunos bror, Hardy Grimsrød, er forsker på Blindern, og har oppdaget noe som kan gjøre verden uavhengig av fossile brennstoff. Han er livredd for at oljeindustrien skal slå kloa i oppfinnelsen, og vil alliere seg med Hanne Glitra i miljøbevegelsen Energia. Hanne er overbevist om at Hardy er en smågal professor og nøler.

Det er mange aktører å forholde seg til, så det gikk tregt i starten, men boka tar seg opp, og spenningen stiger. Både skremmende og interessant å lese om hvordan forretningsfolk svindler nasjoner, og kommer seg unna med ufattelige beløp.

En del av bibliotekets mai-utfordring, der det skal leses en bok som omhandler klima.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Easy raiders" av Erik Grønner
  • "Brent B - roman" av Erik Grønner
  • "Murmanskaffæren - roman" av Bjørn Kjos
  • "En fredsmeglers død - kriminalroman" av Vibecke Groth
  • "Tilfellet Blumenfeld - thriller" av Espen Holm
  • "Grand Marine" av Inger Marie Spange
  • "Lime's bilde" av Leif Davidsen
  • "Baba Segis fire hustruer - roman" av Lola Shoneyin
  • "Virus - roman" av Paul McEuen
  • "Gruve 13" av Ørjan N. Karlsson
  • "Safirhandlerens enke" av Dinah Jefferies
  • "En morder gjenoppstår" av Craig Russell
Alle bokanbefalinger for dette verket