Omtale fra forlaget
En dag for paprika er en roman om matlagingens sanselige gleder og ekstaser. Og det er en roman om å finne en vei til dypere selvforståelse.
For Anton Poll går veien via en tyrkisk restaurant i den tyske byen Krefeld til svartehavsbyen Trabzon i Tyrkia. Der får han plass som kokkelærling hos en mesterkokk.
Og samtidig som han innføres i kokekunstens vesen av den uortodokse Aram Bey, kommer han stadig nærmere en forståelse av det ubesvarte mysteriet som har ridd ham gjennom hele oppveksten: at han som spedbarn ble funnet etterlatt i en løvhaug i en park i Köln.
« ? korthugget og effektivt og til tider direkte vakkert fortalt? han tegner personene så tydelig at de blir som kjentfolk, som gjerne skulle blitt venner.»Odd T. Steinsholt, Stavanger Aftenblad
«Språk- og kokekunst på høyt nivå?»Anne Schäffer, Bergens Tidende
«Blant våre lovende og ennå forholdsvis unge forfattere står han i fremste rekke.»Hans H. Skei, Aftenposten
Forlag Gyldendal
Utgivelsesår 2003
Format Heftet
ISBN13 9788205323599
EAN 9788205323599
Serie Gyldendal pocket
Språk Bokmål
Sider 182
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketDet finnes en del bøker som har et spesielt fokus på mat og drikke.
Kulinarisk litteratur, rett og slett.
Ikke kokebøker - selv om mange av bøkene inneholder også matoppskrifter.
Her er det altså snakk om skjønnlitteratur som leses med vann i munnen og en anelse av deilige dufter i nesen...
Helst vil jeg ha bøker på norsk på denne listen, men unntak kan taes til vurdering.
Bon appétit! Enjoy! Vel bekomme! Hyvää ruokahalua! ¡Buen provecho!
Bom apetite! Vælgagnist! Jó étvágyat! Verði þér að góðu!
Dobrú chuť !
Ith gu leòir! Bonum appetitionem! Selamat makan! Kia mākona!