Død sjel

av (forfatter).

Aschehoug 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.54 (24 terningkast.)

54 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Et bestialsk drap i en eksklusiv designerbutikk er starten på noe langt verre, og verken PST, politiet eller E-tjenesten klarer å finne ut av hva som skjer. Aksjonistene og deres sak truer med å ramme hele handelsstanden og legge sentrumsgatene øde. Dette er tredje bok om etterforskeren Halvor Heming og Kristine Holm og deres kollegaer.

Omtale fra forlaget

Norge angripes uten varsel og uten nåde. Det bestialske drapet på en kjendis i landets mest eksklusive klesbutikk er bare starten på noe langt større, verre og blodigere. Verken PST, E-tjenesten eller politiet i Bergen, Oslo eller Trondheim er i stand til å komme opp med en teori om hva som skjer eller hvorfor. Fienden synes å være overalt og ingen steder. Og hva skjer egentlig når angriperne viser seg å ha et mål svært mange - også politifolk - sympatiserer med? "Død sjel" er tredje bok i serien med førstebetjent Halvor Heming og hans kolleger. Når du har lest den, blir det garantert aldri det samme å gå inn i et prøverom igjen.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788203351891

EAN 9788203351891

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 492

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 11 6 4 0 0

Bokomtaler

Død sjel er den tredje boka om etterforskar Halvor Heming og kollegaene hans og er ei velskriven og godt oppbygd krimbok. Verkeleg ein sidevendar. Forfattaren er dyktig som porsjonerer ut akkurat passe med informasjon, slik at spenninga vert halden ved like utover i boka.

Det handlar om hjernevask, terrorisme og ekstrem miljøaktivisme; dei mest eksklusive klebutikkane i landet vert arena for terroråtak og blodige drap. Tittelen "Død sjel" viser truleg til desse hjernevaska/omprogrammerte personane som både er offer og forbrytarar.

Sidan eg ikkje har lese dei to fyrste bøkene i serien, vart persongalleriet litt framand. Privatlivet til Halvor, Kristine og Hans Petter vart for meg litt forstyrrande for handlinga i boka, men truleg meir interessant for dei som har lese bøkene kronologisk. Førstebetjent Halvor Heming er ein av desse nye krimheltane i norsk krimlitteratur, politisk korrekt med kvardagslege problem og utan særleg trong til alkohol eller utagerande liv. At han har "noko" erotisk på gang med kollega Kristine gjer han kanskje enno meir normal?

Plottet er svært originalt, - faktisk vil eg påstå at det vert for originalt, så for meg vert oppklaringa av det heile også for originalt og difor litt lite truverdig. Den beste delen av boka er etter mi meining parallellhistoria, sekvensane med Sofi. Der får ein verkeleg kjenne på fortvilinga, forvirringa og klaustrofobien hennar.

Handlingane i boka går føre seg i heile landet; i Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø, - og dessutan med avstikkarar til Tyskland, Sverige, Danmark og Finland. Og akkurat geografien sette meg litt ut midt ute i boka: Den eine terroristen flyktar frå Bergen med buss til Lærdal og flyktar vidare - på ski! - til dei inste og villaste delane av Jotunheimen. Det heng ikkje på greip, - men er trass alt ikkje avgjerande for handlinga i boka. For meg som lesar vart dette "grepet" irriterande, men for ein forfattar er det sjølvsagt muleg å laga sitt eige landskap. Baug skriv òg i etterordet at han er usikker på om det finst isbrear i Finland...

Handlinga er actionprega og heseblesande gjennom heile boka; Birger Baug kan skriva krim, men har framleis ein del å gå på. Eg kjem heilt sikkert til å lesa neste bok i serien. Før den tid skal eg òg lese dei to fyrste; Straff og Paradis tapt.

Død sjel er rett og slett ei heilt grei krimbok. Terningkast 4.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den svakeste så langt, med et søkt plott med angrep på kommersialismen og klisjeaktige rollefigurer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alle tre bøkene er gode, men denne desidert best. Veldig høyt spenningsnivå og karakterer du blir glad i, med både styrker og svakheter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bra også denne boka om Halvor Heming & Co. Som vanlig spennende og drivende, men også litt springende da handlingen hopper mye fram og tilbake mellom de forskjellige etterforskerene, blir mye "cliff hangers" på denne måten. Plottet var fantasifullt, men muligens noe urealistisk. Klar for neste bok jeg Baug.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her gjorde jeg den feilen å begynne på bok 3. Den er bra, det er ikke det. Men skal du lese Birger Baug anbefaler jeg deg å begynne med Straff, og så lese Paradis tapt før denne. Den er en av de krimbøkene hvor forfatteren til stadighet hinter til noe som har skjedd før. Da er det irriterende å ikke vite hva det er som har skjedd. Ellers er boken riktig så spennende med en krimgåte-type som hvert fall var ny for meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Særlig hvis jeg kommer med negative kommentarer om klesvalgene til kvinnelige partiledere,har det avstedkommet en del...dritt,for å si det rett ut.Jeg husker for eksempel da jeg ga Siv Jensen en ener på terningen og kalte henne en ^macho bimbo^.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Død Sjel - Søkt plot, lite troverdige karakterer


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Mørke krefter" av Brad Thor
 • "Edderkoppkvinnen" av Rune Angell-Jacobsen
 • "Fredsfyrster - thriller" av Arild Aspøy
 • "Lyst til å drepe" av Anki Edvinsson
 • "Den enøyde kaninen" av Christoffer Carlsson
 • "Terroristen uten ansikt - spenningsroman" av Vera Lie
 • "Paradis tapt - kriminalroman" av Birger Baug
 • "Festningen" av Rune Angell-Jacobsen
 • "Det forheksede fjellet" av Etienne Van Heerden
 • "Døden gir tilbake - kriminalroman" av Tor Edvin Dahl
 • "Hodet ved døra - kriminalroman" av Tor Edvin Dahl
 • "En fiende å frykte" av Jan-Erik Knudsen
Alle bokanbefalinger for dette verket