Omtale fra forlaget
Huset er for stort. Det er for stort for ham og det han bærer med seg. Alene. Huset har mørke kroker der det før var lys. Det finnes mennesker som tangerer livet hans. Hvem er de? Skal han våge å stole på dem? Våge å slippe dem inn? La det sive litt lys inn i mørket? En vakker fortelling om sorg og savn, om nye og gamle forbindelser, om det å holde seg oppreist selv om livet trykker en ned.
May Sissel Vadla, f. 1983, er bosatt i Årdal i Ryfylke. Hun er gift og har to barn. Hun er utdannet lege og jobber som kommuneoverlege. Det som sies høyt er hennes første roman.
Forlag Publica
Utgivelsesår 2019
Format E-bok
ISBN13 9788284160160
EAN 9788284160160
Språk Bokmål
Sider 130
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Det som sies høyt kan ikke tas tilbake. Det som sies høyt kan ikke forandres på. Det som sies høyt er ikke lenger hemmelig. Mange, de fleste av oss bærer på noe som er vondt. Er det bedre å snakke med noen om det, eller å holde det for seg selv, og late som ingenting?
Hvordan fyller man store tomrom?
Denne romanen er om godt voksen mann som bærer på sorg og diverse mangler i livet. Det er ikke noe galt med ham, men han er det som kan kalles en ensom ulv. Etter at moren hans døde brått, har han bodd i huset han har arvet etter henne, og av og til kommer det en kvinne på besøk til ham en periode. Men så slutter hun å komme og han føler seg så alene og ensom i livet. Han har jobben med sine faste rutiner, og det er alt. Han tar også mange løpeturer både med og uten en god kamerat som har vært en nær venn oppgjennom årene. Han er en mann med få personer i livet sitt. Etter at kvinnen sluttet å komme til ham, gjennomgår han en ordentlig nedtur som gjør til at han ser veldig medtatt og sliten ut. Vil livet hans komme på rett spor og vil han noen gang slippe inn andre igjen, eller kommer han til å bli ensom resten av livet?
Debutromanen av May Sissel Vadla, er en kort roman som sier mye. Det er mye mellom linjene og jeg liker bøker med undertoner, og det får man her. Vennskap og kjærlighet blir satt på prøve, og når livet bryter en ned, prøver man så godt man kan å komme tilbake igjen. Det er skrevet med varme, håp, og kontrasten av lys og mørke. Det han går gjennom, kan mange av oss lett kjenne oss igjen i, for ensomhet har nesten blitt den nye folkesykdommen. Noen er alene og ensom hele tiden, mens andre føler seg ensom også i sosiale settinger. Kommer han til å innrømme at han er ensom, eller kommer han til å skjule det til enhver pris? Han føler ingenting er det samme etter at moren hans døde, og føler seg veldig alene.
En hjemsøkende liten bok
Dette er kanskje en kort og lettlest bok, men det er også en bok som setter spor etter seg. Les den hvis du ønsker en godvond leseopplevelse, og vær ærlig med deg selv. Er du ensom?
Fra min blogg: I Bokhylla
May Sissel Vadla "Det som sies høyt"
Huset er for stort for ham og det han bærer alene.
Huset har mørke kroker der det før hva lys. Det finnes mennesker som tangerer livet hans. Hvem er de? Skal han våge å stole på dem?
Våge å slippe dem inn?
La det sive litt lys inn i mørket?
Dette er forfatterens debutroman, og jeg synes alltid det er ekstra spennende med nye stemmer. Forfatteren innfrir her. Dette er en god og varm fortelling om sorg og savn, om nye og gamle forbindelser, om det å holde seg oppreist, selv om livet trykker deg ned. Vi møter en som mistet moren sin for ti år siden. Hvordan han opplever savnet, følger livet hans videre, til savnet etterhvert mykner, og han igjen kommer seg ut.
Jeg tror mange vil kjenne seg igjen i hovedpersonen og anbefaler romanen videre. Dette er en kort, men fin roman, som er verdt å lese. Språket er enkelt og godt. Boka passer fint å leses på sengekanten, eller når en har lite tid til lesing.
Jeg leser gjerne mer fra denne forfatteren, og håper det blir flere bøker fra hennes penn.
Etter du har lest boka kan du spørre deg selv er jeg som ensom?
Terningkast 4.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket