Omtale fra forlaget
GABRIEL SCOTT (1874-1958) sådde frøet til det som skulle bli «Det gylne evangelium» alt i 1905, i kapittelet «St. Peters nøkkel», i boken «Det flyvende bord». Men boken «Det gylne evangelium» kom ikke før i 1921, og denne nyutgivelsen markerer altså bokens 100-årsjubileum. Sin endelige form fikk den først da den kom i bearbeidet utgave i 1954. Den lange pro.sessen sier noe om hvor viktig det var for Scott å få fram dette budskapet.
St. Peter har studert menneskenes bedrøvelige liv, og mener det må være noe galt med skaperverket. Han får Vår.herre til å bli med på en vandring på jorden, og St. Peter får anledning til å peke på hva som er feil med skaperverket, og komme med forslag til hvordan det kan rettes på. Det slår ikke heldig ut for St. Peters del.
GABRIEL SCOTT var fullt klar over at «Det gylne evangelium» kunne bli oppfattet som blasfemisk. Humoren han hadde brukt i «Kilden», er enda mer fremtredende i «Det gylne evan.gelium», men Scott håpet at ingen skulle unngå å føle varmen, alvoret og forkynnelsen som bærer boken.
Forlag Gabriel Scott selskabet
Utgivelsesår 2021
Format Innbundet
ISBN13 9788292046708
EAN 9788292046708
Genre Religiøs litteratur
Språk Bokmål
Sider 444
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Menneskene snakker om det tapte paradis, men jorden er jo i virkeligheten et paradis den dag i dag. De har bare hatt det for øynene støtt, så de ikke kan se det lenger.
Jeg har ingen grunn til å klage, herre, det benet jeg har, er et utmerket ben, se, jeg kan hoppe og danse på det. Det andre benet er forresten ikke borte det heller, det er bare gått forut for meg - når jeg selv engang kommer efter, får jeg det nok igjen, skal du se!
Håpet, det var som skyen, sa du, fang den og se hva du får. Nei, håpet er snarere solen selv, mist den og se hva det var -
For jeg tør vel mutatis mutandis uttale med en æret kollega, at det må skjelnes mellom religion og teologi - det mest ørkesløse av alt ørkesløst pinnehuggeri - som mellom de dype og varme kilder i vårt indre, de som betinger et virkelig åndsliv, og den hule, dogmatiske videnskap. Den siste bare skilter med navnet, mens den knebler den frie tanke efter evne.
37 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket