Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boka inneholder en samling tekster der forfatteren deler sine opplevelser av det moderne Norge med utgangspunkt i eget liv. Hun skriver blant annet om venninneterror, arbeidsliv, en sta ektemann, viltre tenåringsbarn, kropp og utseende, og sosiale medier. En del av tekstene er en videreutvikling av tidligere publiserte saker.
Omtale fra forlaget
Elin Ørjasæter er kjent for å skyte fra hofta og ikke legge fingrene imellom i politisk debatt. Her viser hun en annen side når hun åpner minneboken. Elin deler sine opplevelser av det moderne Norge med oss, hun byr på seg selv med både humor og alvor. Det handler om venninneterror, en sta ektemann og viltre tenåringsbarn. Om skjønnhetsoperasjoner og om å gå amok i sosiale medier. Og om å fundere over hvilken diagnose som egentlig passer.
Forlag Aschehoug
Utgivelsesår 2011
Format Innbundet
ISBN13 9788203239021
EAN 9788203239021
Omtalt sted Norge
Språk Bokmål
Sider 165
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Alvor og latter i skjønn forening. Om det å være karriærekvinne og mor. Hva forventes av deg? Hva forventer du av deg selv? Satire på sitt beste.
Mange skarpe poeng. Artig å lese.
På nettet er det teksten som rendyrkes, for det er bare ordene på skjermen som er synlige. Kanskje de er skrevet av en som ingen ville snakket med på en fest, en som er direkte frastøtende, eller som i hvert fall er feil i alder i forhold til en selv. På nettet er de skjult bak forhenget. Budskapet klinger rent og klart, fordi det ikke blir forstyrret av fysisk nærvær.
Vi må slutte å være så redde for å si noe galt hele tiden. Det eneste vi oppnår med å forby såkalt diskriminerende ordbruk, er å skape berøringsangst. Jo reddere folk er for å si noe feil, jo mer unngår de å omgås folk som er annerledes.
For moderskapet er ikke bare en rolle i forhold til egne barn. Det er en tilstand, en tilstand av konstant beredskap overfor andres behov.
Den dype, folkelige motstanden mot likestilling kan ha en svært rasjonell begrunnelse: Likestilling gjør at det ikke er noen hjemme.
Fem barn under skolealder og full jobb høres ut som å svømme over Atlanteren. Umulig, rett og slett.
Liste mest for meg selv - for å huske/holde orden på bøkene jeg leser. Dette skulle jeg begynt med i 1970 - DET hadde vært moro å hatt,det! ;)