Den ville hagen, eller Kunsten å redde verden i egen hage

av (forfatter) og Halvor Kristiansen (oversetter).

Press 2020 E-bok

Gjennomsnittlig terningkast: 5.40 (5 terningkast.)

23 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Maur og meitemark, møll og marihøner - i selv en bitte liten hage kan vi finne hundrevis av insekter, småkryp og små pattedyr som alle spiller en viktigere rolle i det store samspillet enn man kanskje skulle tro. Med en vittig tone og barnlig iver gir insektforskeren Dave Goulson oss de mest fascinerende historier fra det mangfoldige og myldrende livet som du finner like utenfor din egen inngangsdør, under hagehellene, i buskene og trærne og i plenen som du skulle ha klippet. (Eller, skulle du egentlig det?)

Vi opplever nå en dramatisk nedgang i bestanden av insekter og store tap i verdens artsmangfold, noe som vil kunne få fatale konsekvenser for verden slik vi kjenner den hvis utviklingen ikke snur. I møte med dette er det lett å føle seg maktesløs og handlingslammet. Men selv om skremmende fakta ligger til grunn, handler Den ville hagen om hvordan vi med helt enkle grep kan skape små oaser for småkryp og insekter i våre egne hager. Goulson minner oss på det store i det små - og gir konkrete råd om hva vi kan gjøre for å bedre forholdene for de små heltene i hagen.

Bokdetaljer

Forlag Press

Utgivelsesår 2020

Format E-bok

ISBN13 9788232803439

EAN 9788232803439

Språk Bokmål

Sider 307

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 1 1 0 0 0

Bokomtaler

I mylderet av symbolpolitikk og utallige tiltak vi som enkeltpersoner bør gjøre for å bedre miljøet, er det lett å føle seg motløs. Er du som meg, og ønsker å bidra med konkrete tiltak uten å bruke for mye tid og energi på oppgaven, er denne boken en flott rettesnor.
Vi kan ikke redde verden alene, men det er en enkel oppgave å foreta virkningsfulle valg i egen hage.
Forfatteren, som er professor ved universitetet i Sussex, gir konkrete råd for valg av planter, tilrettelegging for at ulike insekter skal trives i hagen, enkel kompostering og hvorfor vi ikke bør kjøpe plantejord av torv, for å nevne noe.
Her kan du også lese om monokulturer, pesticider, industrielt landbruk og meitemarkens betydning, og ikke minst konsekvensene av alt dette.
Lite ante jeg at mange av plantene vi kjøper i gartneriene er konstruert for å please øyet, og er helt nytteløse for mine flygende små venner. Med informasjon fra denne boken kan jeg lett ta gode valg også for flora og fauna.
Noen har skapt en forestilling om at en striglet hage, er det pene. Hva med å kvitte oss med noen hektar av grønne ørkener, hvor en smørblomst eller kløver som forsøker å stikke hode opp, får det umiddelbart kappet av. En elektrisk og grådig «geit» som triller over plenen døgnet rundt. Hva med å erstatte noe av det grønne med en blomstereng. Vi er ingenting uten insektene, alle har en funksjon i helheten, ikke bare de «søte» humlene.
Jeg opplever dette som en viktig og opplysende bok, som gir håp, selv om det er mye som er galt med forbrukssamfunnet vi har skapt oss.
Om noen skulle lure, du trenger ikke hage for å ha nytte av innholdet.
Ha en fin dag, vis hensyn og la humla suse 🐝

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Lettlest, underholdende og lærerik om et viktig tema.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Du lurer kanskje på hvorfor meitemarker er så viktige at jeg blir liggende våken midt på natten og bekymre meg for dem. Svaret er naturligvis at disse ydmyke skapningene utfører en lite glamorøs, men avgjørende jobb med å holde jorden sunn og gjenvinne dødt organisk materiale.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Globalt sett er det ingen tvil om at invaderende arter er et stort problem. Det er en fare for at vi vil ende opp med en homogenisering av vår flora og fauna, slik alle bysentra rundt om i verden nå har McDonald’s og Starbucks.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I mer enn tretti år har vi vært klar over at det er skadelig for miljøet å bruke torvbasert jord, så hvorfor gjør vi det ennå?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

23 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Du vil kanskje også like

  • "Den tause planeten - insektdøden - og hvordan vi kan avverge den" av Dave Goulson
  • "Jeg er dyret - fortellinger om norsk natur" av Ole Mathismoen
  • "Å forstå dyr - filosofi for hunde- og katteelskere" av Lars Fr.H. Svendsen
  • "Uten fugler blir ikke livet det samme - hvorfor fuglene forsvinner, og hva vi kan gjøre for å hjelpe dem" av Martin Eggen
  • "Livet på landet - en felles arv" av James Rebanks
  • "Støy - når dømmekraften svikter" av Daniel Kahneman
  • "Plantelykke - stell og innred med grønne planter" av Anders Røyneberg
  • "Filosofdronninger - kjente og ukjente kvinner i filosofihistorien" av Emmy Smith
  • "Amundsens siste reise" av Monica Kristensen
  • "Jakten på den grønne lykken - tanker fra sykkelsetet" av Bjørn Stærk
  • "Berre bønder lengtar heim" av Are Kalvø
  • "På vandring uten esel i Cevennene - en sekulær pilegrimsferd" av Alexander Leborg
Alle bokanbefalinger for dette verket