Året er 1874. US Army har innledet sitt felttog for å fjerne indianerne fra prærien. Mens flere og flere forlater sin gamle livsstil og flytter inn i de nyopprettede reservatene er det fremdeles mange som yter motstand. Kampene blir harde, og nådeløsheten preger begge sider i den bitre konflikten. Når Billy Dixon blir hardt skadd av indianernes geværild, er det den 18 år gamle Morgan Kane som må ta den erfarne speiderens plass. Dette er den tredje boken om Morgan Kane. Dette er en lydbok i mp3-format som kan spilles i CD-spillere som er merket mp3, samt på alle datamaskiner.
Forlag Aller
Utgivelsesår 2009
Format CD
Serie Morgan Kane
Genre Western
Omtalt tid 1850-1899
Bakteppet er Red River krigen i 1874. Det som fasinerer med boken er igjen karakterene, virkelige mennesker i historiske hendelser. Jeg synes beskrivelsen av redselen, volden, voldtektene, at Kane kaster opp gir en virkelighet i skildringen som er spesiell. Jeg synes også Hallbing er god til å beskrive Kane, feks dette: "Det var første gangen Wallance hadde titulert Kane "Mr", og denne rynket brynene og så misteksomt på kapteinen". Synes Kane sin noe paranoide personlighet kommer godt frem i reaskjonen.
Historien mellom "lightning woman" og "Black thunder" er den mindre bra delen synes jeg - her blir historien for stereotyp og fantastisk. Minner meg litt om "Tusen strålende soler", den også var ujevn. Noen deler var fantastiske, gnistrende, mens andre var flate og sjablongaktige.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketSelvtillit er noe som mures langsomt, og prat er dårlig mørtel.