Den røde enke

av (forfatter) og NRK Radioteatret (utgiver).

Lydbokforlaget 2012 Lydfil

Gjennomsnittlig terningkast: 3.83 (6 terningkast.)

13 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Året er 1908. Hovedstaden i det nye Norge bølger ennå i valserusen etter operetten "Den glade enke" på Nationaltheatret. Det er gode tider, sosietetslivet glitrer. Byen har fått telefon og elektrisk sporvogn. De første automobiler er ført inn i landet. I Europa lokkes tvilsomme personer av lysskjæret fra det moderne Kristiania, mennesker som ikke går av veien hverken for utpressing, bortføring eller mord. Den berømte detektiven Asbjørn Krag stilles overfor sitt livs farligste motstander, og må erkjenne at skjønnhet kan være dødelig - kanskje til og med for ham selv . . . Stein Riverton, alias Sven Elvestad, var i sin tid Norges fremste kriminalforfatter. "Den røde enke" kom i 1910, og er en av hans største suksesser. Regi Nils Nordberg. Med Kai Remlov, Bjørn Skagestad, Mathias Calmeyer, Ingunn Beate Øyen m.fl.

Bokdetaljer

Forlag Lydbokforlaget

Utgivelsesår 2012

Format Lydfil

ISBN13 9788242144355

EAN 9788242144355

Serie Krim og spenning fra Radioteatret

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt tid 1900-1914

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 1 3 0 0

Bokomtaler

Flunkende nytt hørespill fra Radioteateret, i den forstand at det er gitt ut på CD nå i oktober 2012. Selve innspillingen er fra 1996, med mange av de gode stemmene fra den tiden.

Handlingen er lagt til 1908, altså snaue 30 år tidligere enn de mange Knut Gribb-hørespillene som også bygger på Rivertons bøker. Her er det Asbjørn Krag som er helten og politimannen, mens den forbryterske hovedmotstanderen er en vakker kvinne med et eksotisk navn. Mønsteret er gjenkjennelig fra Gribb & cos mange feider med Olga Barcowa, men det er vel en enda tydeligere tvekamp mellom to sterke personer og viljer i "Den røde enke".

En del av Krags ressonementer, individualisme og fjellstøe selvsikkerhet har også noe "Sherlock Holmesk" over seg, de er jo heller ikke langt unna hverandre i tid. Hos Gribb er det i noe større grad hele politietaten som er i aktivitet. I hvor stor grad dette skillet stammer fra bøkene eller er lagt inn ved produksjon av hørespillene, skal være usagt.

Dette hørespillet føyer seg elegant inn i rekken av produksjoner som for meg representerer den ultimate underholdning. Variasjonen i forhold til Gribb fungerer som en berikelse. Anbefales sterkt for entusiastene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Plasserer denne i kategorien Grei krim. Det er en fornøyelse å høre Radioteateret, det er så mange gode skuespillere der. Men handlingen, selve boka, føler jeg ikke var noe særlig. Mulig jeg har problemer med å sette meg tilbake 100 år, men det manglet intensitet og spenning følte jeg. Handlingen bare gled fremover uten at jeg ble veldig engasjert. Klarer ikke å sette fingeren på akkurat hva det var som ikke fenget meg, men denne ble bare rett og slett litt kjedelig, dessverre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ah! Skikkelig radioteater-krim! Det gir en femmer på terningen i seg selv. Så får det heller være at plottet ble heller usansynlig mot slutten...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

13 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Du vil kanskje også like

  • "Christiania" av Jesper Halle
  • "Nocturne for Ellen" av Toril Brekke
  • "Lucifers by" av Vegard Steiro Amundsen
  • "St. Laurentius' tårer" av Kasper Hoff
  • "Ringer i mørkt vann" av Edith Ranum
  • "Radiogrøss 3" av Lucille Fletcher
  • "Egil Skallagrimssons saga" av Morten Cranner
  • "Knut Gribb - dødsguden fra Amazonas" av Tor Edvin Dahl
  • "De knyttede never - sagaen om Jonas Fjeld" av Øvre Richter Frich
  • "Det røde huset i skogen" av Arne Garvang
  • "Åndemasken" av Stein Ståle
  • "Knut Gribb - den hvite dame, og 4 andre hørespill" av Sverre Årnes
Alle bokanbefalinger for dette verket