Dagen om natta er ein roman om det å vera annleis og utstøytt, men det er samstundes ei hylling til fantasien og draumane. Ingebjørg Nilsdotter Vatne, ei ung, vakker og livleg jente, opplever den store kjærleiken i livet, Jakob. Dei planlegg bryllaup då det tragiske hender, Ingebjørg blir spedalsk. Jakob vil ikkje vita av ho meir, og ho blir meir og meir isolert frå andre folk. Men Ingebjørg lever dagen sin om natta. Grufullt og hjarteskjerande, men uendeleg vakkert. Dagen om natta kom først ut på Samlaget i 2003, men har vore utseld og etterspurt i mange år.
Forlag Leirfuglen forlag
Utgivelsesår 2019
Omtalt tid 1800-tallet
Omtalt sted Vestlandet
Se alle bokelskere som følger dette verketSkjønnlitteratur satt i historiske omgivelser. Fra romaner satt til eldre historiske omgivelser (f.eks. Jan Guillous trilogi om Arn Magnusson satt til Middelalderen), til nyere historiske omgivelser (f.eks. Anne Karin Elstads slektskrønike "Folket på Innhaug" satt til 1800-tallet, og Erling Pedersens slektskrønike om Anna og Johan satt til 1900-tallet).