Blindspor

roman

av (forfatter) og Bente Christensen (oversetter).

Bokvennen 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.25 (8 terningkast.)

22 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

En ung kvinne driver gatelangs i Paris. Jobben hennes er å annonsere avgangs- og ankomsttider; hun er den anonyme stemmen som geleider publikum på rett spor til rett tid. Hun utfører jobben samvittighetsfullt og punktlig, omgitt av menneskemengden, men likevel avsondret fra den. På kafeene, barene, i bakgatene møter hun andre hvileløse og ensomme, menn som søker kontakt. Hun lar seg rive med og lever på grensen av hva hun vet hun bør, hele tiden med tanken på ham i bevisstheten. Tenker han på henne?

Omtale fra forlaget

En ung kvinne driver gatelangs i Paris; hun forsøker å holde ensomheten på avstand mellom skiftene på gare du nord. Jobben hennes er å annonsere avgangs- og ankomsttider; hun er den anonyme stemmen som geleider publikum på rett spor til rett tid. Hun utfører jobben samvittighetsfullt og punktlig, omgitt av menneskemengden, men likevel avsondret fra den. På kafeene, barene, i bakgatene møter hun andre hvileløse og ensomme, menn som søker kontakt. Vinen gjør henne ør; hun lar seg rive med, tar risiko, lever på grensen av hva hun vet hun bør, hele tiden med tanken på ham i bevisstheten. Hun har tenkt på ham hvert minutt siden de kysset hverandre på en fest. Tenker han på henne? Céline Curiols debutroman tegner et fortettet og sterkt psykologisk portrett av en ensom kvinne i storbyjungelen. Boken er oversatt til en rekke språk og har fått svært godt mottakelse. "Ikke bare er dette den beste debut-romanen jeg har lest på årevis; blant de samtidsromanene jeg kjenner til, er dette rett og slett en av de aller best gjennomførte og mest originale." - Paul Auster Céline Curiol (f. 1975) er fransk forfatter og journalist, bosatt i new york. Debutromanen voix sans issue, som i denne norske utgaven har fått tittelen Blindspor, utkom på forlaget actes sud i 2005. romanen er hittil oversatt til femten språk. Hennes andre roman, permission, utkom på fransk i 2007.

Bokdetaljer

Forlag Bokvennen

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788274881662

EAN 9788274881662

Omtalt sted Paris

Språk Bokmål

Sider 235

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 4 2 2 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Det finnes ingen sannheter, bare synsvinkler.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hun kler av seg, dusjer, kler på seg igjen og går ut. Plattformen i metroen er fulle av passasjerer som tripper av utålmodighet. De er klare til å dytte vekk enhver person som står i veien for dem, og kaster seg over de få ledige setene så snart de automatiske dørene åpnes. Tiden er deres eneste hersker. De skynder seg i alt for å knipe noen flyktige minutter, som om de på den måten fikk en bonus de kunne legge til på slutten av livet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

[..]hun må da for pokker til slutt ta litt mer del i samtalen. De har det så travelt med å vite i hvilken bås de skal plassere henne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hun skrur på fjernsynet, men istedet for å gjøre henne sløv, får TV-programmene henne til å føle seg enda mer uvel. De todimensjonale skapningene som gestikulerer på skjermen likner patetiske sprellemenn som sammenfatter livet i en rekke standardiserte uttrykk og bevegelser.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hun velger et ark gavepapir med fargeglade linjer på grå bakgrunn. Arket er glatt og blankt. Ekspeditøren ruller det sammen og setter en strikk rundt. Da hun går ut, nøler hun litt med hvordan hun skal holde det. Hun forestiller seg at det dreier seg om et sverd eller en stokk eller en tryllestav. Til slutt tar hun det under armen. For det er naturligvis en baguette hun bærer med seg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Samlede dikt 2" av Emily Dickinson
  • "Samlede dikt 1" av Emily Dickinson
  • "Første kjærlighet" av Samuel Beckett
  • "Forandringer" av Anne Grete Hollup
  • "Tapte illusjoner" av Honoré de Balzac
  • "Flauberts papegøye" av Julian Barnes
  • "Sammenkomsten" av Anne Enright
  • "Eugénie Grandet" av Honoré de Balzac
  • "Orbitor - venstre vinge" av Mircea Cărtărescu
  • "Den sjenerte pornografen - roman" av Nikolaj Frobenius
  • "En bønn for Eros" av Siri Hustvedt
  • "For mye lykke" av Alice Munro
Alle bokanbefalinger for dette verket