Bedre pappa enn sin far

av (forfatter).

Kagge 2010 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.25 (4 terningkast.)

12 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I boken forteller forfatteren om sitt forhold til sin sønn og sin egen far. Det er store følelsesmessige og kulturelle konflikter som preger forfatterens liv, både overfor faren og overfor sønnen. Forfatteren slites mellom to verdener. Og i løpet av fortellingen blir han tvunget til å møte seg selv og sin fortid - og til å velge sin vei.

Omtale fra forlaget

"Christian er i ferd med å lukke døren bak seg. Det er nå eller aldri. - Christian, du må spise opp middagen din, og spis resten av brokkolien...vær så snill. - Nei, pappa, vennene mine venter på meg, og snart begynner barne-tv, så jeg må skynde meg å gå. Du kan godt få brokkoli; jeg vet du synes brokkoli er veldig godt." Hva vil det si å være en god pappa - og en bedre pappa enn sin egen far? De fleste gutter og menn har et komplisert forhold til sin egen far. Spenningen mellom Pellegrino og faren danner et viktig bakteppe for historien. Det er store følelsesmessige og kulturelle konflikter som preger Pellegrino Riccardis liv, både overfor faren og overfor sønnen. Pellegrino slites mellom to verdener. I løpet av fortellingen blir han tvunget til å møte seg selv og sin fortid - og til å velge sin vei. En grenseløst ærlig og oppriktig bok, fylt av kjærlighet og såre følelser, om å se seg selv som mann og far.

Bokdetaljer

Forlag Kagge

Utgivelsesår 2010

Format Innbundet

ISBN13 9788248908210

EAN 9788248908210

Omtalt person Pellegrino Riccardi

Språk Bokmål

Sider 154

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 1 1 0 0 0

Bokomtaler

En fantastisk, åpen og ærlig bok om forfatterens egen opplevelse av hvordan det er å være en italiensk far, oppvokst i England, for en halvt norsk sønn. Underveis trekker han mange paraleller til sin egen oppvekst og sine egne opplevelser som barn i en Italiensk familie i England på 70 og 80-tallet.

I tillegg til å være en bok som reflekterer over barneoppdragelse i Italia, England og Norge, er det også en bok om kulturforskjeller, og hvordan dem dukker opp i dagens samfunn. Absolutt noe som anbefales å lese! Satt flere ganger med tårer i øyenkroken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kjøpte boka fordi jeg var på et foredrag av Pellegrino Riccardi, og det var utrolig morsomt, innsiktsfullt og ga mange gode Aha opplevelser. Foredraget hadde kulturforskjeller som utgangspunkt. Jeg trodde derfor at boken skulle handle om kulturforskjeller, men etter min mening er det en oppvekstroman, på samme måte som Wassmo, Knausgård, Linderborg med flere. Den boken jeg lettes kan relatere til er: Frank McCourt sin "Engelen på 7 trinn", selv om fokuset på denne boken ligger i hvordan forfatteren opplever seg selv sammen med sønnen og hans oppveksthistorie belyser disse tingene heller enn å være hovedhistorien. Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Mitt inntrykk etter å ha jobbet i en del år i Norge, er at det er ok å være dyktig, bare du ikke er for dyktig. Det er også lov å være ambisiøs, bare du ikke er altfor ambisiøs. Janteloven i sin mildeste form kommer til uttrykk som taktfull beskjedenhet. Men i sin mest ondskapsfulle form kveler den individet og dømmer deg til et liv som en gjennomsnittlig anonymitet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Raushetens tid - fra misunnelse til beundring" av Kathrine Aspaas
  • "Mysteriet mamma" av Trude Lorentzen
  • "Bursdagsgaven" av Sue Monk Kidd
  • "Hjem" av Anne Karin Elstad
  • "Snøbarnet - en roman" av Eowyn Ivey
  • "Mors gaver - roman" av Cecilie Enger
  • "Gulldronning, perledronning - roman" av Margaret Skjelbred
  • "Steppevandringen" av Jean M. Auel
  • "En svunnen tid" av Kate Morton
  • "En tid for alt" av Karl Ove Knausgård
  • "Utrenskning - roman" av Sofi Oksanen
  • "Mammutjegerne" av Jean M. Auel
Alle bokanbefalinger for dette verket