Arvejord

av (forfatter) og Kristin Valla (oversetter).

Bonnier norsk forlag 2024 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.17 (6 terningkast.)

21 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

«Arvejord» er en fortelling som er sterkt forankret i tid og sted, men fortalt med en intensitet og lidenskap for menneskenes skjebne som gjør den til en magisk og dypt berørende leseropplevelse.
Med morens urne i armene kommer en kvinne til et ensomt hus i en stor skog. Når det siste glasset med mammas tyttebærsyltetøy er tømt, er hun den eldste i familien. Huset, jorden og skogen er hennes arv.

Fra soldaten Matts tok det første spadetaket i den Østerbotnske jorden på 1600-tallet og frem til i dag, følger vi familien på slektsgården Neverbacka. De lever av og med naturen, blant gylne multer, magiske myrer, mystiske dyr og skogsvesener. Folket på gården møter mange prøvelser opp gjennom århundrene: krig, epidemier, død og hjertesorg, men skogen er tryggheten og hjemmet.

Maria Turtschaninoff er finlandssvensk og har bak seg en rekke fantasybøker for unge. Arvejord er hennes debut for voksne lesere. Boken ble i 2022 belønnet med YLE-prisen, den årlige prisen for beste finlandssvenske bok. I 2023 fikk hun den finske 'Takk for boken'-prisen som deles ut av bokhandel og bibliotek. Arvejord er under utgivelse i 23 land.

Bokdetaljer

Forlag Bonnier norsk forlag

Utgivelsesår 2024

Format Innbundet

ISBN13 9788234714573

EAN 9788234714573

Omtalt tid Nyere tid

Omtalt sted Finland

Språk Bokmål

Sider 359

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 5 0 0 0 0

Bokomtaler

En av de beste bøkene jeg har lest på lenge! Gården Neverbacka, og jorda og skogen og myra som hører til er «hovedpersonen». De ulike kapitlene er nesten som frittstående noveller (mange av dem har en sånn kvalitet at de kunne stått alene), og omhandler personer som eier eller bor på gården fra 1600-tallet og fram til i dag. Minner om Myttings «Hekneveven» pga innslag av folketro og det overnaturlige, og kjærligheten til fattige bygdefolk. Minner også om Jenny Erpenbeck sin «Hjemsøkelse» som har et hus som hovedperson. Forfatteren har et svært godt språk, lager gripende personportretter, har mye mellom linjene. Gir en undring, kjærlighet og respekt for naturen - jord, skog, myr, bekk, dyr og fugler. Tankevekkende ifht klimakamp, vern av urørt skog/natur og forvaltning av natur og kultur. Men først og fremst en vakker leseopplevelse!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Hun sitter fast i myra, samme byrde samme forpliktelser, om og om igjen. Når hun får opp en fot av gjørma, setter den seg fast igjen ved neste skritt. Å gå gjennom andre menneskers liv, å ta avgjørelser som gjelder deres minner. Å være den eneste som skal bære alt videre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bislaget lukter slik det alltid har gjort. Barndom. Hun setter fra seg sekken og kjølebagen og tar av seg vinterskoene, men beholder jakken på. Alt ser ut som det har gjort hele livet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men det som holdt Ant våken om nettene, som fylte ham med den dypeste skrekk, var å skulle bli begravd et sted langt borte. Å ikke få hvile i hjembygdas jord.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Levende og døde - en roman om en forbrytelse" av Christoffer Carlsson
 • "Hafni forteller - roman" av Helle Helle
 • "Eden - roman" av Auður Ólafsdóttir
 • "Forlattheten" av Elisabeth Åsbrink
 • "In memoriam" av Alice Winn
 • "Stein i silke - roman" av Mikael Niemi
 • "Skinnende døde - roman" av Mazdak Shafieian
 • "Herr Knapps uforrettede saker - roman" av Lars Saabye Christensen
 • "Til våren - roman" av Anna Bache-Wiig
 • "Pakk - roman" av Monika Helfer
 • "I morgen og i morgen og i morgen" av Gabrielle Zevin
 • "Svaner blir ikke skilt - de arte poetica" av Auður Ólafsdóttir
Alle bokanbefalinger for dette verket