Hun var Norges mest kjente synske i det tjuende århundre. Hennes liv var en ferd fra en gryende opplevelse av å være kallet, gjennom tvil og tro frem til en bekreftelse av rollen som synsk. Eventyrlyst og en sterk trang til å utforske preget livet hennes. Dette er beretningen om Anna Elisabeth Westerlund. Men det er også en fortelling om et helt spesielt forskningsprosjekt: I 1971 var Bente Alver i gang med å forske på synske, og de to kom i kontakt. Sammen med politiet og Westerlund deltok Alver i søk etter forsvunne personer. Hun satt i Westerlunds godstol og ved hennes sengekant. Etter Westerlunds død var det Alver som fikk testamentert alle hennes papirer. Dette er en uvanlig bok om et uvanlig liv og et særegent vennskap, som også gir innblikk i hvordan det er å leve som synsk. Forfatteren Bente Gullveig Alver er professor i folkloristikk ved Universitetet i Bergen og ble kjent med Anna Elisabeth Westerlund i 1971.
Forlag Spartacus
Utgivelsesår 2009
Omtalt person Anna Elisabeth Westerlund
Lesesirkel på jobben. 12 deltakere, alle kjøper en bok hver, leser den selv og sender den deretter på "sirk" etter liste. Har da 1 måned pr bok, og får lest mye spennende som jeg ikke hadde funnet på å kjøpe selv. To knallbøker (og forfattere) jeg har oppdaget her er Pinnsvinets eleganse (Muriel Barbery) og Vann til elefantene (Sara Gruen). Anbefales! :)