Omtale fra forlaget
Redsel er den naturlige reaksjonen på selvinnsikt. Det er skremmende å oppdage hvor liten du selv er, og hvor stor og farlig verden kan være. Denne redselen skjuler vi for oss selv. Bare slik kan vi leve gode liv. Men noen ganger kjenner vi likevel at noe truende lurer like utenfor den trygge sirkelen vi lever i. Redselen viser seg som angst - som en tilsynelatende irrasjonell frykt for noe vi vet er ufarlig, eller som en frittflytende, udefinerbar redsel. Lysten til å bli kvitt angsten er forståelig. Men hva går du glipp av hvis du prøver å overse den?
I denne boken inviterer psykolog Peder Kjøs til en utforskning av hva angsten kan fortelle deg om deg selv og om det livet du lever. Med utgangspunkt i psykologisk teori og forskning, filosofi, kunst, litteratur og erfaringer fra sitt eget liv og som terapeut i mer enn tjue år tar han for seg angstens betydning og hvordan du kan håndtere den.
Forlag Kagge
Utgivelsesår 2020
Format Heftet
ISBN13 9788248925590
EAN 9788248925590
Språk Bokmål
Sider 154
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
En veldig fin og forståelig bok om et vanskelig tema. Peder Kjøs deler personlige erfaringer og refererer til filosofer, forfattere og fagfolk. Angst er den mest menneskelige følelsen. Å være redd for noe som kanskje kan skje, bekymre seg for fremtiden som man ikke vet noe om. Tenk om jeg ikke får det til, tenk om jeg ikke er god nok. Det er en selvinnsikt som dyr ikke har. De er bare her og nå. Mennesker tenker bakover og fremover. Boken har veldig mange interessante betraktninger, den er lettlest, den føles både personlig og fortrolig samtidig som den er lærerik faglig sett. Man kan føle seg veldig alene med vanskelige følelser. Peder Kjøs sier at det beste er å dele erfaringer med hverandre slik at vi ikke er alene om det som er vanskelig.
Peder Kjøs skriver fint om hverdagsangst og tar utgangspunkt i egne og andres erfaringer. Full av gode sitater fra folk som har skrevet om angst opp igjennom tidene.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketVi tenker ikke over det, men vi kan alltid velge å dø. Det er den største friheten, at hver dag vi ikke velger å dø, velger vi å leve.
Psykisk smerte forteller deg noe om deg selv, livet, verden og slipper ikke taket før du har konfrontert og forstått den og ser en vei videre.
Når du først har sett verden som den er, finnes ingen vei tilbake til uvitenheten og det narsissistiske selvbedraget. Men det går an å bli stående og vakle på terskelen i lang, lang tid.
Vi må prøve å bli oss selv. Skal vi bli oss selv, må vi begi oss ut på dypet. Det nytter ikke å plaske rundt inne på grunna. Det finnes ingen frihet uten risiko, uten muligheten til å ta feil, uten en avgrunn under oss. Så må vi bare håpe og tro at livet kan bære oss, at vi flyter og ikke synker.
Du vet ikke engang hva som skjuler seg i deg selv. Under overflaten, i det ubevisste, finnes krefter, lyster, drømmer og tendenser som vi ikke vil at andre skal se. Helst vil vi ikke engang se dem selv. Men i ubevoktede øyeblikk kan de gripe tak rundt anklene våre og trekke oss nedover, ned i oss selv.
66 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket