To menn i midten av 50-årene møtes på perrongen for vestgående linjer på Grønland T-banestasjon en søndag i juni. Den ene er forfatter, den andre er Andreas Sanner, revisor og enkemann. Begge har gått under jorden, og begge utøver en form for botsøvelse. Midt i mylderet søker de sammen.
«Angiveren» er den romanen Terje Holtet Larsens forfatterkarakter ikke ønsker å skrive. Med finslipte formuleringer og snirklete setningskonstruksjoner søker jeg-fortelleren tilflukt fra det norske kulturlandskapet. Selv er Holtet Larsen en særegen og nådeløs humorist, som med sine svimlende romankonstruksjoner speiler tilværelsen i vårt oljevelsignede lykkeland.
Forlag Oktober
Utgivelsesår 2016
Omtalt sted Oslo
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketJeg skriver ganske enkelt fordi det er en syssel som vanligvis gjør det litt lettere å utholde sitt eget selskap og litt lettere å unngå omverdenens.
Alt ved dem ga inntrykk av at de forholdt seg til resten av verden som et ennå ubekreftet rykte.
Han hadde aldri vært i stand til å forvente noe av livet. Han visste ikke hva det i så fall skulle ha vært.
Den sanne helt morer seg ganske alene.
[..] en myk fjernhet i blikket avslørte at det hadde lyktes meg å servere ham en overraskende tanke, noe han ville komme til å huske i sitt ønske om å bli glemt.