Almanakk for Norge 2005

for året etter Kristi fødsel

av (utgiver).

Gyldendal fakta 2004 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.50 (2 terningkast.)

8 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka gir oversikt over merkedager og kirkefestdager, soloppgang og solnedgang i hele landet, planetenes stilling på himmelen, norske hundreårsminner, regler og jakt og fiske, statistikker m.m. Med plass til egne notater.

Omtale fra forlaget

Tradisjonell og uunværlig: Almanakk for Norge 2004 I årets utgave finner leseren all den oppdaterte informasjon som kjennertegner Almanakken: kalendariet, tiden for soloppgang og solnedgang flere steder i landet, planetkart, samt statisktiske tabeller med landsoversikter over alt fra befolkning og utdanning til industri og varehandel. Almanakken inneholder også hvert år en populærvitenskapelig temaartikkel, fredningsbestemmelser for jakt, fangst og fiske, samt oversiktskalendere. Almanakk for Norge har en historie som går tilbake til 1643. Det året utgav Tyge Nielssøn en norsk almanakk for året 1644. Dette var faktisk den første "boka" som ble trykt i Norge. Dette ble minnet 350 år senere under Bokåret i 1993. Etter 1644 måtte vi nøye oss med danske almanakker helt fram til 1804, bortsett fra en norsk almanakk for 1678. Fra 1804 har det kommet ut norske almanakker hvert år, fra 1814 redigert i Norge. Nest etter Bibelen og salmeboka var almanakken lenge den viktigste trykksaken i Norge. Fortsatt har almanakken svært mange trofaste lesere.Nå har denne ærverdige utgivelsen også fått sitt eget nettsted! Her finner du en fyldig presentasjon av Almanakken, samt en oversikt over de siste årenes temaartikler.http://www.astro.uio.no/almanakken/

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal fakta

Utgivelsesår 2004

Format Heftet

ISBN13 9788205326613

EAN 9788205326613

Språk Bokmål

Sider 128

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

8 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Andre utgaver