Omtale fra forlaget
Kan vi unngå å langsomt bli vant til en verden som brenner? Bli vant til at mennesker drukner i Middelhavet og at barn dør av sult? Bli vant til at vi behandler flyktninger helt forskjellig basert på hudfargen deres? I dette kampskriftet står Lindis Hurum, mangeårig feltarbeider og nå generalsekretær i Leger Uten Grenser, med hjertet i hånden for å berøre og opprøre til tydelig og aktivt engasjement. For det nytter å bry seg. Les. Fortell. Engasjer deg. Færre dør når flere vet. Sammen med et knippe andre feltarbeidere skriver Hurum om pasientene de aldri glemmer og krisene mediene ikke dekker. Morten Rostrup, lege og en av grunnleggerne av Leger Uten grenser i Norge, har skrevet forordet. De to står på den samme grunnmuren av solidaritet og humanitet, samtidig som de er kompromissløse i sin fordømmelse av å dele mennesker inn i «oss og dem». Hva du velger å gjøre i møte med andre menneskers lidelse, er avgjørende for hvem du ønsker å være. Alle mennesker er like mye verdt.
Forlag Cappelen Damm
Utgivelsesår 2023
Format Lydfil
ISBN13 9788202805913
EAN 9788202805913
Språk Bokmål
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Jeg valgte og kjøpe denne boken fordi tittelen provoserte meg. Og med fare for å bli rykket ut av min polstrede god stol, fra mitt lune, varme og trygge rede. Tvunget til å innse at jeg kan og bør engasjere meg mere en det jeg gjør. Tørre og kjenne på urettferdighet og smerte som fins. Takke for friske barn som vokser opp i en trygg kant av verden. Og gi av meg selv, ta litt mere tak, og ikke bare betale avlat når det dukker opp en pengeinnsammling som rammler ned rett forran mine føtter.
Anbefaler denne boka. Den er viktig og lettlest. Den tar for seg viktige glemte kriser, både med et innblikk i hvordan leger uten grenser arbeider som organisasjon og hvordan det er å være feltpartner på godt og vondt. Sammenlignet med den forrige boka til Hurum er denne mer «små glimt» av mange historier, mens den forrige var hakket mer dypdykk i enkelte saker. Veldig fin måte det er gjort på nå. Synes også Hurum har et kritisk blikk på hvordan hjelpeorganisasjoner tidligere har arbeidet (ref. rasisme og white saviourism), som er fint å se. Anbefaler alle å lese denne
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketHva vi velger å gjøre i møte med andre mennbeskers lidelse, er avgjørende for hvem vi ønsker å være.
Jeg tror det bare er raseri som kan redde oss. Ikke et voldelig raseri, men et rettmessig sinne som gir oss puls. Som får oss opp av sofaen for å stå opp mot urett.
13 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket