Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Innføringsbok i litteraturvitenskap, med hovedvekt på analysen av skjønnlitterære tekster. Boken er ment å skulle være til hjelp når en bearbeider leseropplevelser slik at de gir større forståelse og kanskje innsikt. Med sin vekt på leserens rolle forsøker den også å gi rom for den umiddelbare, ofte bortimot uforklarlige opplevelse som en roman, et dikt eller et drama kan gi.
Omtale fra forlaget
En innføringsbok i litteraturvitenskap med hovedvekt på analysen av episk, lyrisk og dramatisk diktning. Her gis det redskaper til den litterære analysen og innføring i de grunnleggende måtene å oppfatte og forstå litteratur på. Boka er en grunnbok, men i noen tilfeller føres diskusjonen av vanskelige spørsmål videre.
Forlag Ad Notam Gyldendal
Utgivelsesår 1992
Format Heftet
ISBN13 9788241701382
EAN 9788241701382
Språk Bokmål
Sider 138
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Uff, jeg må slutte å lese innføringsbøker om litteratur! Hvorfor holder jeg fortsatt på med sånt når jeg allerede har studert det? Hmm. Jeg tror fremdeles jeg den dag i dag er usikker på om jeg har forstått alt det grunnleggende godt nok, og så har jeg lært at det er lurt å repetere. Sånn i tilfelle. Men nå må jeg gi meg. Dette blir altfor kort og overflatisk for min del, og jeg skulle ønske at forfatteren gikk enda mer i dybden på hvert tema. Selv om det er en innføringsbok. Ja, det er veldig greit og fint forklart, og vet man lite om litteraturteori, er det nok mye nyttig å lese her. For all del. Men det er jo ganske korte kapitler, så spørsmålet er om forfatteren burde gått LITT mer i dybden uansett. Det er jo så mye som mangler.
Eller så er jeg litt arrogant. Det kan også hende.
Betyr det at jeg må lese enda flere innføringsbøker, da? Sukk.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketlitteraturteori, analyse etc.
Her kommer jeg til å samle bøker som jeg har lest og som jeg skal lese, og som (som jeg tror) er relevante for skolebibliotekarbeidet. Lista skal fungere som en referanseliste/huskeliste og forhåpentligvis gjøre mitt fundament som skolebibliotekar enda mer solid.
Boktips mottas med takknemmelighet!