Å bygge en verden av ord

lyst og læring i barne- og ungdomslitteratur

av (forfatter).

Fagbokforlaget 2001 Heftet

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka trekker linjer gjennom norsk barnelitteratur fra de siste 150 år, og legger vekt på hvordan bøkene kan vekke barnas glede ved å lese eller lytte til dikt og fortellinger. Aktuell bok for alle som underviser i barne- og ungdomslitteratur, for studenter som tar pedagogisk grunnutdanning eller fordypningskurs i barne- og ungdomslitteratur, og for lærere og foreldre som er spesielt interessert i barns og ungdoms lesning. Har register og litteraturliste.

Omtale fra forlaget


I møtet mellom barn og bok skapes nasjonens kanskje viktigste litteratur. Gjennom barnelitteraturen møter barna det skrevne ordet for første gang, og de får de første glimtene av viktige deler av vår kulturarv. En så viktig litteratur trenger pedagoger og foreldre med forståelse for denne litteraturens særpreg. Å bygge en verden av ord tar opp sentrale teoretiske emner som er lite omtalt i andre innføringsbøker, og er full av gode lesninger av barne- og ungdomslitteratur.

Boka trekker linjer gjennom norsk barnelitteratur fra de siste 150 år, og legger vekt på hvordan bøkene kan vekke barnas glede ved å lese eller lytte til dikt og fortellinger. De gode bøkene ser verden nedenfra, med barnets blikk, og fester seg ved det sære, overraskende, bisarre og komiske som livet er fullt av, men som det voksne blikket lett overser. Undring og spenning i leseropplevelsen tjener en læringsprosess som er viktigere enn formidling av moral og faktisk kunnskap: Barnet lærer gjennom sine konstruktive evner som gjør det mulig å finne sammenheng i verdens flimrende mangfold, slik fortellingen bygger ordene sammen til en helhet.

Aktuell bok for alle som underviser i barne- og ungdomslitteratur, for studenter som tar pedagogisk grunnutdanning eller fordypningskurs i barne- og ungdomslitteratur, og for lærere og foreldre som er spesielt interessert i barns og ungdoms lesning.

Åsfrid Svensen er professor ved Institutt for nordistikk og litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo. Her høster vi de rike fruktene av hennes betydelige undervisnings- og forskningsinnsats på feltet barne- og ungdomslitteratur i bokform.


Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2001

Format Heftet

ISBN13 9788276747348

EAN 9788276747348

Språk Bokmål

Sider 308

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her kommer jeg til å samle bøker som jeg har lest og som jeg skal lese, og som (som jeg tror) er relevante for skolebibliotekarbeidet. Lista skal fungere som en referanseliste/huskeliste og forhåpentligvis gjøre mitt fundament som skolebibliotekar enda mer solid.

Boktips mottas med takknemmelighet!


Godt sagt! (0) Varsle Svar