Ingen hylle
Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Den sveitsiske ingeniøren Homo Faber ser på virkeligheten som et gitt materiale som kan bearbeides av fornuften, forutberegnes og kontrolleres. I hans øyne er folk med indre opplevelser ynkverdige sentimentalister. Men så, på en reise over Atlanteren, setter han sine øyne på en ung jente. Med henne opplever Faber en lykke som han ikke kunne forestille seg. Denne romanen skildrer kjærlighetshistorien, men også den forvandlingen som maskinmennesket Faber gjennomgår.
Omtale fra forlaget
«... en av den moderne litteraturhistoriens mest kunstferdige og formfullendte romaner.» Morten Kyndrup, dansk litteraturkritiker Homo faber (1957) handler om den femtiårige ingeniøren Walter Faber, en kyniker som anser folk med indre opplevelser for å være ynkverdige sentimentalister. Walter Faber er et fremskrittsvennlig og moderne menneske som mener at virkeligheten kan bearbeides av fornuften, forutberegnes og kontrolleres. Men virkeligheten setter Fabers rasjonelle virkelighetsanskuelse på prøve når han utsettes for en rekke skjebnesvangre hendelser. Særlig betydningsfullt er møtet med Sabeth, en ung og strålende livfull kvinne. Sakte, men sikkert tvinges han til en konfrontasjon med sitt verdisett. Sveitseren Max Frisch (1911.1991) er en av de mest betydningsfulle forfatterne innen tyskspråklig etterkrigslitteratur. Homo faber regnes som høydepunktet i Frischs dyptloddende, nyskapende og allsidige forfatterskap. Andre kjente verker er skuespillene Herr Biedermann og brannstifterne (1958) og Andorra (1961), samt romanene Jeg er ikke Stiller (1954) og Kall meg Gantenbein (1964).
Forlag Gyldendal
Utgivelsesår 2002
Format Heftet
ISBN13 9788205300620
EAN 9788205300620
Serie Gyldendals små grå
Språk Bokmål
Sider 219
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketHar forundret meg hvor mange det egentlig er. Dette er bare et utvalg av alle jeg har snublet over.