Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Frederick Forsyth, forfatteren bak «Sjakalen», er tilbake med en ny, aktuell spenningsbok. Hver tirsdag møtes en liten gruppe mennesker til et hemmelig møte i Washingtons innerste kammer. De har bare en ting på agendaen; drapslisten. Et dokument med navn på personer som er farlige for USA. Personene på denne listen skal lokaliseres og tilintetgjøres. En mann på denne listen går under kallenavnet Predikanten. Ingen vet hans virkelige identitet. Via internett rekrutterer han vestlige muslimer til å utføre drap og terrorhandlinger i landet der de bor. Kit Carson, bare kjent som Jegeren, 45 år og tidligere oberstløytnant i US Marines, får oppdraget: Predikanten. Identifiser. Lokaliser. Tilintetgjør. Drapslisten er Frederick Forsyths nyeste krim. Høyaktuell og drivende spennende om radikalisering av muslimer i vestlige land. «Drapslisten har det nødvendige bakgrunnsmateriale - både det storpolitiske og det lokalt samfunnsmennige. I klartekst står forfatteren frem med stor trygghet og fortellerglede ...» Jon Terje Grønli, Gjengangeren «Og akkurat som Sjakalen, Forsyth forblir mesteren i sin sjanger.» Express «Drapslisten er Frederick Forsyth på sitt beste.» ABC Australia «Ingen skriver historier som Forsyth, og denne holder høystandard.» Booklist
Forlag Gyldendal
Utgivelsesår 2015
Format Heftet
ISBN13 9788205478701
EAN 9788205478701
Genre Thrillere
Språk Bokmål
Sider 348
Utgave 2
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
En spennende og farlig operasjon for å ta Predikanten, en tildekket ukjent mann, som bare viser øynene sine online, - som sprer hat via internett og oppfordrer til voldelig og drepende jihad i islams navn.
En tidligere oberstløytnant i US Marines, får i oppdrag å finne Predikanten, og deretter tilintetgjøre ham.
Ettersøkningen etter Predikanten og hans hatefulle taler på nettet fører Jegeren til slutt til det Al-Shabaab-kontrollerte Somalia. Spesialtrente britiske fallskjermjegere blir til slutt med på operasjonen i den kalde ørkennatten i Somalia.
I tillegg blir et svensk skip med svensk kaptein kapret av somaliske pirater utenfor kysten av Somalia, og den yngste om bord, kadetten som egentlig er den svenske rederens sønn, blir kidnappet og torturert.
Spennende så det holder. Bildene man får i hodet mens man leser, blir til en nervepirrende actionfilm.
Tror ikke jeg skal si noe mer ...
Absolutt leseverdig.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketTerrorisme koster penger, mye penger. Bak de godtroende selvmordsbomberne, ofte bare barn, står lederne, som regel voksne menn som selv ikke har noen planer om å dø. Et sted bak dem er ringsjefene, og bak dem igjen, er de som finansierer operasjonene, og som ofte lever tilsynelatende respektable liv.
Jegeren håpet at fyren som hadde pakket den han nå hadde på ryggen, visste hva han gjorde. Det er et gammelt ordtak blant fallskjermjegere: Aldri krangle med pakkeren din.
Hatets menn har fire nivåer av avsky. Du tror kanskje at dere kristne er på topp. Feil, for dere tror også på èn sann Gud og er dermed, i likhet med jødene, Bokens folk.
Over dere kommer ateister og avgudsdyrkere som ikke har noen gud, men utskårne gudebilder. Det er grunnen til at mujahedin i Afghanistan hatet kommunistene mer enn de hater dere. De var ateister.
Over dem igjen kommer, i fanatikernes øyne, de moderate muslimene som ikke følger deres linje, og det er grunnen til at de prøver å velte hver eneste Vesten-vennlige muslimske regjering ved å sprenge bomber på markedsplassene deres og drepe muslimske trosfeller som ikke har gjort noe galt.
Men helt på toppen, en hund blant de utilgivelige, står den frafalne, han som forkaster eller fornekter jihadismen og avsverger sin tro og vender tilbake til fedrenes tro. For ham kommer ingen tilgivelse på tale, og bare døden venter.
Somalierne, fikk han høre, hadde seks prioriteringer som aldri varierte.
På toppen var Jeg. Så kom Familie, så Klan, så Stamme. På bunnen var Nasjon, så Religion. De to siste ble bare påberopt når det skulle kriges mot fremmede. Overlatt til seg selv ville de rett og slett slåss mot hverandre, konstant skifte allianser og lojaliteter etter hva de mente lønte seg, og hevne seg etter hvor stor urett de mente de var blitt påført.
Man kan ikke kjøpe en somaliers lojalitet, men man kan som regel leie den.
Alle sine avanserte hjelpemidler til tross er det sjelden at vestlig teknologi greier å spore opp en personlig budbringer. I ti år kommuniserte Osama bin Laden - som slett ikke bodde i en hule, men i en rekke sikre hus - med støttespillere verden over, uten en eneste gang å bruke en mobil eller bli avlyttet. Han brukte personlige budbringere. Det var den siste av disse, Al-Kuwaiti, som ble avslørt, fulgt hvor han enn gikk, og til slutt ledet forfølgerne til et hus i byen Abbottabad.
Av 180 avtaler, underskrevet og utvekslet over faks eller e-post mellom forhandlerne, alle behørig signert i begge ender, hadde somalierne bare brutt sitt ord tre ganger.
I bunn og grunn visste piratene i hele Puntland at de drev med sjørøveri for pengenes skyld. De hadde ingen interesse av skip, last eller fanger. Hadde de brutt den ene avtalen etter den andre, ville de ha ødelagt hele geskjeften. De kunne nok være både upålitelige og hensynsløse, men egeninteresse var egeninteresse, og den veide tyngst.
Før lunsj bestilte han en stor, kald øl på rommet og underskrev erklæringen om at han ikke var muslim. Pakistan er strengt islamsk og "tørrlagt", men Serena har en lisens som dog bare gjelder hotellets gjester.