Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 8 av 8 sitater

Før lunsj bestilte han en stor, kald øl på rommet og underskrev erklæringen om at han ikke var muslim. Pakistan er strengt islamsk og "tørrlagt", men Serena har en lisens som dog bare gjelder hotellets gjester.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Av 180 avtaler, underskrevet og utvekslet over faks eller e-post mellom forhandlerne, alle behørig signert i begge ender, hadde somalierne bare brutt sitt ord tre ganger.
I bunn og grunn visste piratene i hele Puntland at de drev med sjørøveri for pengenes skyld. De hadde ingen interesse av skip, last eller fanger. Hadde de brutt den ene avtalen etter den andre, ville de ha ødelagt hele geskjeften. De kunne nok være både upålitelige og hensynsløse, men egeninteresse var egeninteresse, og den veide tyngst.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alle sine avanserte hjelpemidler til tross er det sjelden at vestlig teknologi greier å spore opp en personlig budbringer. I ti år kommuniserte Osama bin Laden - som slett ikke bodde i en hule, men i en rekke sikre hus - med støttespillere verden over, uten en eneste gang å bruke en mobil eller bli avlyttet. Han brukte personlige budbringere. Det var den siste av disse, Al-Kuwaiti, som ble avslørt, fulgt hvor han enn gikk, og til slutt ledet forfølgerne til et hus i byen Abbottabad.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jegeren håpet at fyren som hadde pakket den han nå hadde på ryggen, visste hva han gjorde. Det er et gammelt ordtak blant fallskjermjegere: Aldri krangle med pakkeren din.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Man kan ikke kjøpe en somaliers lojalitet, men man kan som regel leie den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Somalierne, fikk han høre, hadde seks prioriteringer som aldri varierte.
På toppen var Jeg. Så kom Familie, så Klan, så Stamme. På bunnen var Nasjon, så Religion. De to siste ble bare påberopt når det skulle kriges mot fremmede. Overlatt til seg selv ville de rett og slett slåss mot hverandre, konstant skifte allianser og lojaliteter etter hva de mente lønte seg, og hevne seg etter hvor stor urett de mente de var blitt påført.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hatets menn har fire nivåer av avsky. Du tror kanskje at dere kristne er på topp. Feil, for dere tror også på èn sann Gud og er dermed, i likhet med jødene, Bokens folk.
Over dere kommer ateister og avgudsdyrkere som ikke har noen gud, men utskårne gudebilder. Det er grunnen til at mujahedin i Afghanistan hatet kommunistene mer enn de hater dere. De var ateister.
Over dem igjen kommer, i fanatikernes øyne, de moderate muslimene som ikke følger deres linje, og det er grunnen til at de prøver å velte hver eneste Vesten-vennlige muslimske regjering ved å sprenge bomber på markedsplassene deres og drepe muslimske trosfeller som ikke har gjort noe galt.
Men helt på toppen, en hund blant de utilgivelige, står den frafalne, han som forkaster eller fornekter jihadismen og avsverger sin tro og vender tilbake til fedrenes tro. For ham kommer ingen tilgivelse på tale, og bare døden venter.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Terrorisme koster penger, mye penger. Bak de godtroende selvmordsbomberne, ofte bare barn, står lederne, som regel voksne menn som selv ikke har noen planer om å dø. Et sted bak dem er ringsjefene, og bak dem igjen, er de som finansierer operasjonene, og som ofte lever tilsynelatende respektable liv.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Harald KHeidi HoltanChristofer GabrielsenKirsten LundSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneEllen E. MartolHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsvein