Hviskende skygger

av (forfatter) og Kurt Hanssen (oversetter).

Cappelen Damm 2015 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (36 terningkast.)

87 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Turids eksemplar av Hviskende skygger

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

2019

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Hviskende skygger er første bok i en spennende ny trilogi fra Jan-Philipp Sendker, forfatteren av Kunsten å høre hjerteslag. Romanen gir en unik innsikt i Kinas nære historie.

Amerikanske Paul Leibovitz har bodd nærmere tretti år i Hong Kong da han blir rammet av en personlig tragedie som også fører til at ekteskapet havarerer. Nå lever han et tilbaketrukket liv på en øy utenfor Hong Kong.

Da han ved en tilfeldighet treffer Elizabeth, en amerikansk kvinne på desperat jakte etter sin forsvunne sønn, blir livet hans snudd på hodet. Mindre enn et døgn senere blir Elizabeths sønn funnet død og Paul bestemmer seg for å finne ut hva som har skjedd.

Etter hvert som Paul og en venn av ham som er politimann, beveger seg ned i underverdenen i Hong Kong, oppdager de mørke hemmeligheter gjemt under Kinas nye velstand. I et land der rike forretningsmenn kan bestikke de juridiske myndighetene, er det nok av muligheter for de som har onde hensikter.


Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788202488314

EAN 9788202488314

Omtalt sted Kina

Språk Bokmål

Sider 352

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 13 13 5 0 0

Bokomtaler

Jeg kommer til å elske alle bøker skrevet av Jan-Philipp Sendker, uansett handling, tror jeg. Språket hans er så vakkert, beskrivelsene så virkelige. Denne boken er veldig annerledes enn "Kunsten å høre hjerteslag" og "Kunsten å være seg selv", som jeg vil betegne som kjærlighetsromaner med handling fra Burma. Denne er fra Kina og i en helt annen sjanger, nemlig krim/spenning, men likevel så mye mer. Både sorg, kjærlighet og filosofi er også med, og fletter seg inn i handlingen, derfor føles den ikke som en ren krimbok. Jeg har forelsket meg i skrivestilen til Sendker, det er godt mulig at det påvirker bokomtalen min. Jeg leser ikke krimbøker lenger, jeg interesserer meg ikke så mye for drapsgåter og vold. Det er også derfor jeg liker denne boken, fordi den fokuserer så mye på menneskene, tankene, følelsene. Boken sitter i meg selv etter at jeg har lest den ferdig, berører meg på en måte få bøker klarer. Jeg har heldigvis neste bok i serien ("Ensomhetens språk") og kan lese den med det samme, men likevel kan jeg ikke la være å tenke på hva jeg skal gjøre når jeg ikke lenger har flere Jan-Philipp Sendker-bøker å lese...hvordan skal noe kunne måle seg med dette?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

så mange tanker til ettertanke, så mye å fordøye på et indre plan -og samtidig så spennende som roman. dette er en bok som vil leve lenge inni meg- på samme måte som Kunsten å høre hjerteslag fortsatt klinger inni meg

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Om jag kunde skriva så här fantastiska böcker som Jan-Philipp Sendker gör, så skulle jag sluta arbeta med mitt nuvarande jobb och förse mänskligheten med fantastisk litteratur. Smeksamt, hotande, aggresivt eller frustrerat är språket och det följer intrigen på ett helt samspelt vis. Jag är imponerad och uppfylld av glädje och kärlek!
Nog för att jag älskade de två tidigare böckerna av Sendker, men de var nog bara ett andetag i jämförelse med den här. Den fantastiska och bitvis grymma boken från ett land som jag vet så lite om gick rakt in i mitt hjärta med sitt poetiska språk, sina kärleksscener och den ömhet som fanns mellan vissa av människorna. Tankar om att kunna lita på sina vänner och de närmaste dyker upp hela tiden boken igenom. Vem kan jag lita på egentligen?
Jag har precis avslutat boken i en fin inläsning av Niklas Falk, och jag längtar efter att få lyssna på del två i den här trilogin.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Sorgen har like mange ansikter som det finnes mennesker,tenkte Zhang.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Livet går videre. Han hatet de ordene. De uttrykte dødens usigelige urettferdighet og fullstendig fryktelige, uhyrlige banalitet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Hun måtte være amerikaner" , tenkte Paul. Ingen andre ville finne på å starte en samtale med en fremmed på et offentlig sted sånn helt uten videre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvordan skulle man bli kjent på et sted som forandret seg så fort at ingen av innbyggerne kjente det igjen etter et par år ?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvordan i all verden skulle et menneske slå rot et sted når man ble revet opp med roten omtrent annethvert år ?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Noen bøker vi leser får oppfølgere og blir til triologier, kvartetter og serier. Har samlet mine favoritter her + noen jeg kunne tenke meg å lese :)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har en spesiell interesse for Kina, jeg.
Noen har jeg i bokhylken, andre har jeg lyst å lese.
Samler alle titler jeg kommer over her.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Ensomhetens språk" av Jan-Philipp Sendker
 • "Skjulte skatter" av Johnnie Alexander
 • "Skjebnedansen" av Lucy Foley
 • "Owitas hage - en sann historie om grønne fingre og et uventet vennskap" av Carol Wall
 • "Hotel Angleterre" av Marie Bennett
 • "Mississippis døtre" av Deborah Johnson
 • "Iris og Ruby - roman" av Rosie Thomas
 • "Plommetreet - roman" av Ellen Marie Wiseman
 • "Tango i tabernaklet" av Karin Brunk Holmqvist
 • "Farlig engel" av Lucinda Riley
 • "Jenna - dokumentarroman" av Lise Galaasen
 • "Kjærlighetens tango" av Carolina De Robertis
Alle bokanbefalinger for dette verket