Viser 1 til 3 av 3 omtaler

Jeg kommer til å elske alle bøker skrevet av Jan-Philipp Sendker, uansett handling, tror jeg. Språket hans er så vakkert, beskrivelsene så virkelige. Denne boken er veldig annerledes enn "Kunsten å høre hjerteslag" og "Kunsten å være seg selv", som jeg vil betegne som kjærlighetsromaner med handling fra Burma. Denne er fra Kina og i en helt annen sjanger, nemlig krim/spenning, men likevel så mye mer. Både sorg, kjærlighet og filosofi er også med, og fletter seg inn i handlingen, derfor føles den ikke som en ren krimbok. Jeg har forelsket meg i skrivestilen til Sendker, det er godt mulig at det påvirker bokomtalen min. Jeg leser ikke krimbøker lenger, jeg interesserer meg ikke så mye for drapsgåter og vold. Det er også derfor jeg liker denne boken, fordi den fokuserer så mye på menneskene, tankene, følelsene. Boken sitter i meg selv etter at jeg har lest den ferdig, berører meg på en måte få bøker klarer. Jeg har heldigvis neste bok i serien ("Ensomhetens språk") og kan lese den med det samme, men likevel kan jeg ikke la være å tenke på hva jeg skal gjøre når jeg ikke lenger har flere Jan-Philipp Sendker-bøker å lese...hvordan skal noe kunne måle seg med dette?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Om jag kunde skriva så här fantastiska böcker som Jan-Philipp Sendker gör, så skulle jag sluta arbeta med mitt nuvarande jobb och förse mänskligheten med fantastisk litteratur. Smeksamt, hotande, aggresivt eller frustrerat är språket och det följer intrigen på ett helt samspelt vis. Jag är imponerad och uppfylld av glädje och kärlek!
Nog för att jag älskade de två tidigare böckerna av Sendker, men de var nog bara ett andetag i jämförelse med den här. Den fantastiska och bitvis grymma boken från ett land som jag vet så lite om gick rakt in i mitt hjärta med sitt poetiska språk, sina kärleksscener och den ömhet som fanns mellan vissa av människorna. Tankar om att kunna lita på sina vänner och de närmaste dyker upp hela tiden boken igenom. Vem kan jag lita på egentligen?
Jag har precis avslutat boken i en fin inläsning av Niklas Falk, och jag längtar efter att få lyssna på del två i den här trilogin.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

så mange tanker til ettertanke, så mye å fordøye på et indre plan -og samtidig så spennende som roman. dette er en bok som vil leve lenge inni meg- på samme måte som Kunsten å høre hjerteslag fortsatt klinger inni meg

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila