Den nådeløse

av (forfatter) og Gry Sønsteng (oversetter).

Cappelen Damm 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (33 terningkast.)

83 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Stjernekasts eksemplar av Den nådeløse

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Krim & thriller

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den tredje romanen Will Trent fra Georgia Bureau of Investigations

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788202337742

EAN 9788202337742

Genre Thriller Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Georgia, USA

Språk Bokmål

Sider 447

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 23 5 0 0 0

Bokomtaler

Boka overrasket meg positivt. Den er godt skrevet. Liker at det skjer mye og en blir sittende tenke litt før en hiver seg over neste kapittel. Jeg leste ut boken raskt da den fenget meg.
Jeg liker dårlig at det midt oppi alt så går en tilbake tid... Da mister ihvertfall jeg litt konsentrasjonen og fokuset....
Skal lese mer av forfatteren. Er spent på neste bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mange stempler bøkene til Slaughter som god underholdning, men synes at bøkene hennes er mer enn som så. Synes hun er en av de bedre krimforfatterne som leverer uten å kjede i hjel denne leseren.

Krim er heldigvis ikke en døende sjanger
I mange år har jeg hatt et elsk/hatt forhold til krimsjangeren. I perioder leser jeg mye av det, og andre ganger må jeg ha en pause. Det skrives fremdeles god krim og det er krim som kjeder meg halvt i hjel. Det er enten eller. Jeg liker de fleste bøkene til Slaughter fordi de er svært mørke, har tempo, engasjerende saker og levende karakterer. Det er sjeldent at det er dødpunkter i bøkene hennes uansett hvor svære de er. Hun er en forfatter som engasjerer og jeg synes det er viktig.

Det som er spesielt med denne boka er fordi det er tredje bok i Will Trent serien, og Sara Linton fra Grant County serien dukker opp i en stor rolle. Hvorfor det er sånn har jeg ikke tenkt å begrunne i denne anmeldelsen, siden jeg ikke har lest Grant County.

Endelig en serie man vil følge videre med på
Will Trent serien for min del blir bare bedre og bedre. Det er troverdig, mørkt og har tempo. Jeg liker også Will Trent som person. Han er en underdog med dysleksi som han prøver å skjule så godt han kan for de andre han jobber med, og han er god på å fange opp detaljer når det gjelder åsteder. Sammen med sin makker Faith Mitchell, er det interessant å lese om dem. Det er heldigvis ingen kjærlighetsbånd eller noe mellom dem som har en tendens til å drepe andre krimbøker. Will er noe sosial klønete som gjør ham både morsom og sjarmerende, mens Faith Hill er kanskje noe bitchy og fåmælt. Det er en slags ubalanse mellom dem som skaper en fin balanse, hvis det gir noen mening?

Genesis er om Will Trent som allerede er på sykehus da en kvinne blir fraktet inn på akutten. Hun ble påkjørt av et eldre par, funnet naken og skadet. Ikke bare på grunn av bilulykken, men det virker som om hun har blitt torturert og flyktet fra noen før hun ble påkjørt. Kommer hun til å huske hva hun har blitt utsatt for? Will Trent og Faith Mitchell får større press på seg da kvinner i ulike perioder forsvinner, og det virker som om disse kvinnene har noe til felles. De har brune øyne og mørkt hår. I følge andre er de noe meggete, har ingen venner, og et svært godt yrke. Så hva er det denne personen vil med dette? Er det for å hevne kvinnene for noe? Ligger det noe religiøst bak? Kommer Will og Faith til å løse saken i det hele tatt?

Mørk og fengslende krimbok, hvor det er lett å lese noen sider ekstra enn det man først hadde tenkt. Stadig er det noe som skjer og boka tar mange forskjellige vendinger. Det ble ingen overraskelser for min del, men synes heller ikke det er det viktigste. Når en forfatter klarer å holde på interessen min hele veien, gjøre meg oppgitt og at den er noe grotesk, har en forfatter gjort en god jobb. Så jeg kjedet meg ikke med denne.

Det var også godt å se Will bli kjent med noen av sine mørkere sider. Det gjør ham mer ekte. Faith Mitchell har jeg ikke fått helt sansen for ennå. Synes hun er noe selvsentrert? Likevel gleder jeg meg til å følge denne duoen videre. De utfyller hverandre på en rar, men god måte.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er svært sjelden at en krim roman får full pott av meg, men denne er så over all forventning at det er vel fortjent. Karin Slaughter klarer å holde spenningen på et høyt nivå fra begynnelse til slutt. Synes nok at mordene er over gjennomsnitt brutalt og det er selvfølgelig for å sjokkere leseren, noe som fungerer. Det er riktignok ikke det som gjør at denne romanen er så bra. Det er de to hovedkarakterene, dialogene og de indre demonene som man kjemper. I tillegg så får vi et mer realistisk perspektiv på en etterforskning, siden de må begynne på nytt igjen på flere tidspunkt i etterforskningsprossessen.

Det er syke, syke mennesker der ute.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Spennende å se hvor mange av disse bøkene jeg kommer til å lese.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2013


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Knust" av Karin Slaughter
 • "Fanget" av Karin Slaughter
 • "Dypt fall" av Karin Slaughter
 • "En ny start" av Karin Slaughter
 • "Et farlig veddemål" av Joy Fielding
 • "Skjult trussel" av Karin Slaughter
 • "Bruddstykker" av Karin Slaughter
 • "Den gode datteren" av Karin Slaughter
 • "Fedrenes synder" av Karin Slaughter
 • "Den troløse" av Karin Slaughter
 • "Hun visste hvem han var" av Karin Slaughter
 • "Mørk treenighet" av Karin Slaughter
Alle bokanbefalinger for dette verket