Gullungen

av (forfatter) og Guro Dimmen (oversetter).

Cappelen Damm 2019 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.98 (45 terningkast.)

90 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Sissels eksemplar av Gullungen

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Krim og spenning

Lesedato

2019

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2019

Format Innbundet

ISBN13 9788202549237

EAN 9788202549237

Genre Thrillere

Omtalt sted England

Språk Bokmål

Sider 376

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 14 15 13 2 0

Bokomtaler

Interessant thriller bok dette her. Vi hopper frem og tilbake i tid, mellom barndommen og voksenlivet til hovedpersonen for og finne ut hele handlingen og hva som faktisk skjedde rundt mysteriet som foregår og for og forstå hva som skjer i byen som handlingen foregår i. Beskrivelsene av hendelsene er bra beskrevet og det er mange unaturlige og rare ting som foregår som får deg til og ville fortsette og lese for og finne ut hva som vil skje.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Flott påskekrim!

Hovedpersonen Joe er oppvokst i Arnhill. Han brøt etterhvert opp med vennegjengen etter at hans lillesøster forsvant. Hun kom senere tilbake, men hadde da forandret personlighet. Joe søker lærerjobb i Arnhill under falske premisser. Det setter han i mange vanskelige situasjoner.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I denne boka er det ikke snakk om etterforskning av en forbrytelse i vanlig forstand, ikke noe egentlig mord som er blitt begått. Likevel er det hårreisende, morbide hendelser som beskrives her.

Handlingen er lagt til Arnhill, en høyst usjarmerende by i Nottinghamshire. Hit kommer en mann, Joe Thorne, kjørende. Han skal overta en lærerstilling ved stedets ungdomsskole. Joe er selv vokst opp i Arnhill. Han har senere hatet stedet. Likevel er han nå på vei tilbake. Hvorfor? Lurer vi lesere. Snart oppdager vi at Joe slett ikke har bare rent mel i posen. Bl.a. er papirene han har lagt fram for å få stillingen, slett ikke ekte. Joe har lenge vært henfallen til til spill og har opparbeidet seg en skyhøy gjeld. Nå vil han kreve igjen penger over noe som skjedde med lillesøsteren hans engang langt tilbake i barndommen. Søsteren forsvant sporløst, og da hun etter noen dager kom tilbake igjen, var hun totalt forandret. Så forandret av vesen at familien ikke visste sin arme råd. Konsekvensen ble til slutt fatal.

Tidligere hadde det vært stor gruvedrift i fjellet over Arnhill. Fremdeles fantes det hemmelige underjordiske ganger i fjellet, noe som tiltrakk ungene. En bortgjemt underjordisk grotte må tidligere vært brukt som gravplass for barn. Hva skjer når dagens unger kommer over dette og får se kranier festet til fjellveggen? Hvordan står det da til med pietetsfølelsen? Når disse skjelettdelene kommer løs, velter det fram tusenvis av skremmende, svarte insekter som går til angrep på ungene de nede.

En familie har i generasjoner hatt viktige posisjoner i byen, stillinger de har oppnådd ikke bare gjennom dyktighet, men også gjennom grådighet og usselhet. Noe av det første Joe gjør som lærer er å irettesette sønnen i denne familien da han og kameratene mobber grovt en medelev. Joe hadde i sin tid sterke kontroverser med Hurst, guttens far. Nå blusser dette fiendskapet opp igjen. Ettersom kreditorene kommer med sine krav til Joe, forsterkes også planen hans om at Hurst skal få betale for det han engang gjorde. Men Hurst har et mottrekk......

Boka har mange morbide scener, som da politiet tar seg inn i et hus og der finner en død mor og hennes sønn badet i blod. Ellers er noen episoder framstilt på en så bråkjekk måte at det langt overgår enhver sannsynlighet. Som leser har jeg da mest lyst til å slenge boka i veggen....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka har en del overraskende momenter. Ikke så glad i overnaturlige hendelser, historien blir dermed ikke så spennende eller troverdig for min del.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt tung i starten, det tar for lang tid før handlingen kommer i gang. Så ble jeg negativt overraska da boka gikk fra å være krim til å bli en nestenkopi av ei av bøkene til Stephen King. Men så tok den seg opp og ble både spennende og overraskende mot slutten. Det var likevel så vidt den redda firer’n.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Folk sier at tiden leger alle sår. De tar feil. Tiden visker simpelthen ut. Den ruller videre uansett, bryter ned minnene våre, hugger løs på den enorme kampesteinen av elendighet til det ikke er annet enn skarpe, små fragmenter igjen, smertefulle, men små nok til å tåles.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Har lyst til å lese disse bøkene.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legger inn alle spennende thrillere jeg leser her =)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Målet er minst 75 bøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Glemselens grav" av A.J. Waines
 • "Deres lille hemmelighet" av Mark Billingham
 • "Ingen å stole på" av Sandie Jones
 • "Vokteren" av Fiona Cummins
 • "Svarte vannliljer" av Michel Bussi
 • "Kvinnen i vannet" av A.J. Waines
 • "Adventsdrapene - roman" av Alastair Gunn
 • "Mistenkt" av Fiona Barton
 • "Alle midler tillatt - kriminalroman" av Jenny Rogneby
 • "Dødsdømt" av Sharon Bolton
 • "Håndverkeren" av Sharon Bolton
 • "Tiden er en morder" av Michel Bussi
Alle bokanbefalinger for dette verket