Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boken tar for seg global oppvarming og viser hvordan en temperaturøkning på seks grader kan få katastrofale følger for planeten og menneskene. Forfatteren har skrevet boken som en grad-for-grad-guide. Første kapittel inneholder de utslag som er forbundet med oppvarming på én grad, andre kapittel om farene ved oppvarming på to grader osv. Har register.
Omtale fra forlaget
Jordens fremtid - grad for grad .Det burde vært panikk i gatene (.) det burde vært skrikende mennesker på hustakene, anklager mot myndighetene, 24-timers nyhetssendinger.. For dette er vår mulige fremtid: Store, kjente byer oversvømmes og forsvinner under vann, en tredjedel av Jorden er ørken, verdens befolkning kjemper om knappe ressurser og rent vann. Etter et intenst og langvarig forskningsarbeid satte Mark Lynas seg ned og skrev Seks grader. Boken er en grad-for-grad-guide, ikke bare til våre barnebarns fremtid, men også til vår egen. En temperaturøkning på seks grader kan virke udramatisk, men vil få katastrofale følger for planeten vår, og for alle menneskene som befolker den. Seks grader er likevel ikke først og fremst en dommedagsskildring, men en oppfordring til umiddelbar kamp. Det er alvor nå. "Seks grader" er det grundigste dokumentet jeg har lest om klimaendringer. Og kanskje det mest engasjerende. Ikke bare bør du ta en titt inn i det infernoet vi kanskje har i vente, minst like viktig er det å kjøpe boka til alle du kjenner som stemmer Arbeiderpartiet." - Ingeborg Gjærum, Klassekampen
Forlag Gyldendal
Utgivelsesår 2007
Format Innbundet
ISBN13 9788205376984
EAN 9788205376984
Språk Bokmål
Sider 319
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Skremmende om en ikke alt for usannsynlig fremtid.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketSakprosabøker som indikerer at det er all grunn til å være pessimistisk. Kall dem gjerne faktabaserte dystopier.