2023
Ingen favoritt
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boka omhandler kritisk tenkning, og gir en innføring i vitenskapelig metode og kunnskap, hvordan vitenskap innhenter kunnskap om verden, hvordan man skiller god forskning fra dårlig, og om man kan stole på egne erfaringer og logiske feilslutninger. Annen del av boka tar for seg hvordan man bruker verktøyene til å vurdere påstander kritisk.
Omtale fra forlaget
Det skorter ikke informasjon i vårt samfunn. Det meste finnes bare noen tastetrykk unna. Evnen til å vurdere informasjonen er litt vanskeligere å skaffe seg. Ikke bare må man ha kunnskap, man må også ha kunnskap om hvordan man skaffer seg kunnskap... Hva er sannsynligvis sant? Hvordan og hvor sikkert kan vi vite noe? Man må også vite hvordan noe som presenterer seg som kunnskap, uten å være det, ser ut, og verktøy til å vurdere det med. Og trening. Masse trening. Denne boka skal forhåpentligvis gi deg litt av alt dette. Den gir deg verktøy til å vurdere påstander kritisk, og innsikt i hvorfor vår egen private overbevisning ikke alltid er til å stole på.
Forlag Humanist forlag
Utgivelsesår 2012
Format Innbundet
ISBN13 9788292622841
EAN 9788292622841
Språk Bokmål
Sider 300
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Sunn kritisk tenkning er kanskje mer nødvendig nå enn tidligere. Denne boken er en god innføring i vitenskapsteori og metode, for folk flest. Og jeg tror folk flest ville hatt veldig godt av å lese denne.
Mer om kristne og skepsis:
http://tenktom.blogspot.no/2013/01/sunn-skepsis-ogsa-for-kristne.html
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketJeg har mål om 30 bøker i 2018