Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Vår livsform er ikke den eneste mulige. Folk i andre kulturer setter andre verdier enn våre høyest, eller lar dem få andre uttrykk. Dette resulterer i skikker og ordninger, som for eksempel helt andre former for arbeidsdeling, ekteskap og styresett. Det er imidlertid ikke nok å vite om forskjeller. For å forstå andre kulturer må vi selv akseptere hva som er viktig for dem, vi må lytte til hva de har å si og akseptere deres valg. Fredrik Barth er Norges og Skandinavias gjennom tidene fremste sosialantropolog, en av verdens mest siterte og innflytelsesrike antropologer fra 1950-tallet til i dag, og en viktig premissleverandør i nyere samfunnsvitenskap generelt. I denne klassiske teksten gir han innblikk i hvordan livet fortoner seg innenrfra hvis man tilhører en nomadestamme i Iran, et steinalderfolk på Ny-Guinea og et jordbruksfolk i Sudan. Folk og skikker i disse kulturene blir beskrevet ut fra verdier som er viktige også i vårt samfunn: frihet og rett, kjærlighet, ekteskap og moral. Dermed blir fremstillingen også en refleksjon over våre egne liv og vårt eget samfunn.
Forlag Universitetsforlaget
Utgivelsesår 1991
Format Heftet
ISBN13 9788200213246
EAN 9788200213246
Språk Bokmål
Sider 129
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketSommeren 2017 gjennomførte NRK P2 radioserien Faktasjekken - jakten på Norges beste sakprosa, i samarbeid med Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF). De ville undersøke hvilke sakprosabøker som har formet Norge og nordmenn etter 2. verdenskrig. Utvalgte eksperter i 10 ulike panel i 10 kategorier satte opp til sammen 250 bøker, og disse ble stemt over blant NFFs 5500 medlemmer.
Virkeligheten er fantastisk - les sakprosa!