Den andre siden

av (forfatter) og Håvard Syvertsen (oversetter).

Vega forlag 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.25 (4 terningkast.)

11 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Marions eksemplar av Den andre siden

Lesetilstand

Ingen lesetilstand

Hylle

Uleste i hylla

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

En gruppe unge amerikanske soldater blir overlatt til seg selv i en krigsherjet østafrikansk by. Soldatene tvinges til å bevege seg videre, og underveis oppheves skillet mellom venn og fiende, og tilregneligheten til de som overlever.

Omtale fra forlaget

I en krigsherjet østafrikansk by blir en liten gruppe amerikanske soldater skilt fra sin enhet og overlatt til seg selv. Omstendighetene tvinger soldatene til å bevege seg videre for å unngå de voldelige gjengene som regjerer i gatene. Stilt overfor en rekke uvirkelige situasjoner og merkelige karakterer forsvinner gradvis skillet mellom venn og fiende, i likhet med de overlevendes tilregnelighet. Matthew Eck er en av de mest spennende forfatterstemmene fra Amerika. Hans debutroman The Farther Shore har blitt kalt den første gode krigsromanen i vår generasjon. Han har fått en rekke priser og utmerkelser. Matthew Eck var tidligere soldat i den amerikanske hæren og har tjenestegjort i Somalia og på Haiti.

Bokdetaljer

Forlag Vega forlag

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788282110617

EAN 9788282110617

Omtalt sted Afrika

Språk Bokmål

Sider 155

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 1 1 0 0

Bokomtaler

Det var fullstendig mørkt, midnatt, og denne heten burde ha gitt seg. Så begynte bombingen. De stakkars jævlene, de fortapte sjelene i byen, ante ikke at vi så dem fra taket på den høyeste bygningen, seks par øyne i natten…..

Den andre siden har blitt kalt vår generasjons første store krigsroman og Matthew Eck er av enkelte hyllet som Hemingways arvtager.

Boken følger en gruppe amerikanske soldater på flukt i Øst-Afrika. De har kommet bort fra enheten sin og er fanget i en navnløs by full av fiendtlige klaner. Langt fra forestillingen om en teknologisk og ansiktsløs krig, lar boken oss delta i forvirringen og frykten, i kampen for å overleve og for å holde fast ved seg selv. Gjennom øynene til soldat Joshua Stantz blir vi dratt med som vitner til den paniske isolasjonen hvor grenser brytes. Her er ingen moralisering, ingen helter eller skurker, kun hendelser, lavmælt og poetisk beskrevet, til tider så virkningsfullt at en kjenner den klamme heten og hører hjertet slå.

Matthew Eck har tidligere tjenestegjort som soldat i Somalia og har i intervjuer uttalt at han vervet seg for å få stipend til college for å bli forfatter. Opplevelsene sine ville han bruke i forfatterskapet. De fleste av oss har hørt om filmer som Black Hawk Down, men romaner om lignende tema er det få av. Den andre siden fyller dette tomrommet

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kaoset som inntrer midt i den kontinuerlige bakgrunnen av lengsel og lidelse skjer så plutselig og uforberedt. Når noen har blitt skutt, eller en eksplosjon går av vet ikke leseren det før situasjonen er i sin sluttfase, og stillheten igjen trer inn. Dette er på en måte en realistisk måte å fremstille denne panikken på, men skaper også en distanse mellom leseren og situasjonen. Det er vanskelig å si om forfatteren har fått til det han prøvde på.

"Da var det som om verden åpnet seg under oss. Og like plutselig stoppet den." Sitatet er betegnende for hvordan boka er skrevet. Jeg likte boka veldig godt, den er skummel i måten den beskriver hvordan vanlige mennesker innser at de nettopp har gjort noe de ikke absolutt burde, og leseren har ikke annet valg enn å fundere på om han hadde gjort noe annerledes.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Den senile landmåleren" av Arto Paasilinna
  • "Blod på snø" av Jo Nesbø
  • "Den elskelige giftblandersken" av Arto Paasilinna
  • "Sukkerdøden - kriminalroman" av Unni Lindell
  • "Før jeg brenner ned - roman" av Gaute Heivoll
  • "Potensgiverne" av Karin Brunk Holmqvist
  • "Mofongo - roman" av Cecilia Samartin
  • "Skumringstimen" av Johan Theorin
  • "Harens år" av Arto Paasilinna
  • "Tilbake til Riverton" av Kate Morton
  • "Kollektivt selvmord" av Arto Paasilinna
  • "Hjemkomsten" av Victoria Hislop
Alle bokanbefalinger for dette verket