Ingen hylle
Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Fortelleren i romanen, Julia, er datter av keiser Augustus. Hun har fått ry som en lettsindig kvinne med mange elskere. Men i romanen lar forfatteren oss forstå at det er stemoren Livia som står bak intriger og rykter.
Omtale fra forlaget
Fortelleren i romanen, Julia, er datter av keiser Augustus. Hun har fått ry som en lettsindig kvinne med mange elskere. Men i romanen lar forfatteren oss forstå at det er stemoren Livia som står bak intriger og rykter.
Forlag Aschehoug
Utgivelsesår 2008
Format Heftet
ISBN13 9788203193590
EAN 9788203193590
Serie Aschehoug historisk roman
Genre Historisk litteratur
Omtalt tid Antikken
Omtalt sted Romerriket
Omtalt person Augustus
Språk Bokmål
Sider 368
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Strengt tatt ikke historie, kanskje, men Dored la mye arbeid i kilder. Om Roma på keiser Augustus tid, og keiserens utrolig mektige kvinne, Livia. "Jeg" er Julia, datter av keiser Augustus. Kan anbefales, spennende også!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketHviskende ba jeg om å bli reddet fra tyrannen, men Marcus rystet oppgitt på hodet. Aldri hadde han sannet Catos ord som nå - at vi menn regjerer verden, men våre kvinner regjerer oss.
"Julius Cæsar er myrdet. Kom øyeblikkelig. Din tid er inne. Atia."
En dag avbrøt sekretæren ham i en viktig konferanse og spurte hvilken prioritet private saker hadde. Han ble het. Var det Livia?
"Skal straks forelegges uten hensyn til tid og sted," svarte han, ...
"For en komedie et slikt bryllup er," sa Marcus og trakk portierene godt sammen. "Tenk så hyggelig vi kunne hatt det, om bare brud og brudgom fikk bestemme."
Plutselig så han at jeg dirret.
"Men kjære, er du redd?" Han la hånden på pannen min og kjente den var våt. "Du fryser jo ... er du syk?"
Jeg nikket, for jeg ville heller være syk enn redd.
Jeg var enke for annen gang og syvogtyve år gammel.
Eg kjøpte tidleg Jeg elsket Tiberius frå Den norske bokklubben, og eg las boka fleire gonger i ungdommen. Seinare lånte eg Den fønikiske trappen av naboen. Elisabeth Dored var tydelegvis ein forfattar som gjekk sine eigne vegar.
Mestselgende litteratur i Norge på 1950-tallet. Alle sjangre.
Listen er sortert i tilfeldig rekkefølge og er ikke komplett.