Takk for maten

dikt

av (forfatter).

Tiden 2021 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.00 (1 terningkast.)

7 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Heidis eksemplar av Takk for maten - dikt

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Dikt

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Hva om det fantes en bok som både gjør takk for maten-talen lettere og gir deg åndelig påfyll? En diktsamling som var like god til lystlesning som til vertsgave? En bok som favnet de store følelsene, forelskelse, kjærlighet, samhold, tap, sorg, død, alle hovedrettene i et liv, uten å glemme tilbehøret? Hva om den hadde oppskriften på et lengre liv? Og best av alt: vekket appetitten!

Alt dette og mere til får du i Jon Ståle Ritlands bemerkelsesverdige og vakre diktsamling, som er en stor kjærlighetserklæring til maten. Med sine skarpe skildringer av de ulike rettene og råvarene vi omgir oss med, og sitt sterke poetiske nærvær er Takk for maten den perfekte boken for alle som har et forhold til mat.

Bokdetaljer

Forlag Tiden

Utgivelsesår 2021

Format Innbundet

ISBN13 9788210058011

EAN 9788210058011

Språk Bokmål

Sider 148

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 0 1 0 0

Bokomtaler

Dette er en liten diktbok med mer enn 120 nyskrevne korte dikt om maten vi putter i munnen. Den er sånn sett svært rikholdig! Noen av diktene er små perler som (nesten) gir deg lyst til å holde en takk for maten-tale for å kunne sitere dem. Om definisjonen på et dikt skal være at det er en svært konsentrert tekst som er større enn seg selv, er f.eks. «Sitron», «Sukker» og «Banan» ypperlige buljongterninger av ord. Dessverre er samlingen litt ujevn. Andre dikt virker på meg bare litt uinspirerte og gir ingenting, men det er greit nok, boken er et koldtbord og du kan forsyne deg med de rettene du selv vil. Men dessverre er det også eksempler på rent slurv. Som «Kantarell»; det stemmer over hode ikke at kantarellen er en snylter, sopp og tre lever i symbiose og gjensidig nytte av hverandre (og som gjør at den store landeplagen aka markbearbeiding som nå gjensøker vårt land (dvs. de delene som er kontrollert av skognæringa) er så forferdelig). Og «Krabbe»; de eldste krabbefossilene er fra Jura-tiden og du ser en sterk økning i Kritt-tiden, krabbene var her sammen med dinosaurene og kom ikke først etter at dinosaurene døde ut. Selvfølgelig er ikke denne diktboka en lærebok i naturfag, men om du prøver å gjøre slike poenger, bør jo dikteren ha et poeng og ikke feil. Dette siste gjør at jeg dessverre ikke vil kjøpe denne boka for å gi den i vert/vertinne-gave, noe den kunne ha passet utmerket som. Gaver bør jo kunne byttes og det kan den jo ikke om giveren har vært ute og korrigert diskret med blyanten. (Men i mitt eget eksemplar gjør jeg som jeg vil, så i bokhylla mi får den gjerne stå!). Boka blir tykk nok om noen dikt sendes tilbake til kjøkkenet eller så er det å anbefale at noen av rettene byttes ut neste gang diktboka skal serveres …

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Det gule bladet, den svarte pupillen - dikt" av Katrine Heiberg
  • "Uønska åtferd - roman" av Olaug Nilssen
  • "Kvit, norsk mann - dikt" av Brynjulf Jung Tjønn
  • "Eg snakkar om det heile tida" av Camara Lundestad Joof
  • "Gjestene - roman" av Agnes Ravatn
  • "Jente, 1983 - roman" av Linn Ullmann
  • "Morgon og kveld - roman" av Jon Fosse
  • "Arv og miljø - roman" av Vigdis Hjorth
  • "Jenny" av Sigrid Undset
  • "Fugletribunalet - roman" av Agnes Ravatn
  • "Bikubesong - roman" av Frode Grytten
  • "Kompani Orheim - roman" av Tore Renberg
Alle bokanbefalinger for dette verket