Ingen lesetilstand
Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boken gir en presentasjon av Camilla Colletts virke som forfatter, og Colletts tanker om kvinnekamp blir diskutert i lys av hennes egen tid og vår samtid. I dialog med Collett argumenterer forfatteren for at kvinnefrigjøring også er en indre oppgave som krever bevisstgjøring og refleksjon. Med litteraturliste.
Omtale fra forlaget
Forlag Cappelen
Utgivelsesår 2003
Format Innbundet
ISBN13 9788202225162
EAN 9788202225162
Omtalt sted Norge
Omtalt person Camilla Collett
Språk Bokmål
Sider 207
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketHer er mine bøker om emnet. Jeg har lagt til
Kristine Bonnevie - Norges første professor (22.05.23)
Starten på den litterære æra i Norge startet vel med Henrik Wergeland. (Holberg bodde og hadde sitt yrke i Danmark i sin tid.). Jeg anser Henrik Wergeland som Norges første demokrat, sosialist og antirasist. Ser også på Wergeland som vår "landsfader".
Det startet først og fremst med hans far Nicolai Wergeland som tok del i grunnfestingen av grunnloven i 1814 (17.05.1814). Deretter sin sønn Henrik Wergeland og hans datter Camilla Collett.
Henrik Wergeland gav i sin tid "stafettpinnen" til Ole Bull. For Ole Bull besøkte Wergeland da han var i Oslo og fikk med seg Wergelands vyer av Norge. Ole Bull ansatte først Henrik Ibsen og siden Bjørnstjerne Bjørnson ved sitt teater i Bergen som var Norges første teater i sin tid.
Skrifter i samling Wergeland skrev utrolig mye i løpet av sitt korte liv. Han skrev alt fra farser, dikt, tragedier og barnevers til polemiske innlegg, artikler og brev. Cappelen gav i perioden 1957 til 1962 ut "Henrik Wergelands skrifter" i 8 bind. Nå gir Cappelen Damm disse ut på nytt, slik at nye generasjoner kan få tilgang til denne sentrale delen av vår kulturarv.
“Boghyllen er den stige som fører til
at blive overmannens lige”
HENRIK WERGELAND
Ser Henrik Wergelands skrifter ble først utgitt i 1897, deretter i 1957 - sist 2008