Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 20 av 574 sitater

Kontrollerer du fortiden, kontrollerer du fremtiden: ...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kva var det med menneska - at somme var so små og andre so uovervinnelig store?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

For den villaste leiken, dei største stundene for mennesket, dei kosta ingen ting, som den gåva dei var.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hva er «ekte» sannhet, og hva er «falsk» sannhet? Hva er forkynnelse, og hva er skummel retorikk? Når kan det religiøse språket misbrukes så mye at det utgjør en fare for omgivelsene og bli det motsatte av frihet?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

De troendes liv er de vantros bibel, ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hele ettermiddagen tilbrakte jeg i senga på rommet hans, og naiv som jeg var, trodde jeg at ordene kunne erstatte kjærligheten og at fortiden kunne rettes opp bare man ga seg hen til minnene.
Jeg tok feil. Selvsagt tok jeg feil.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Arkeologi er en tolkningsvitenskap, som de fleste andre vitenskaper. Det vi mener vi vet om fortiden, er arkeologenes tolkning av det de har funnet. I vitenskapen vet vi, som vi allerede har påpekt, ingenting med absolutt sikkerhet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Når mennesket ikke lenger følte trang til å vite, vendte det tilbake til huleboerstadiet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Samler du deg et rikt mål av denne jords goder, blir du en rik mann, men du blir ikke dermed vis, like lite som du vinner rikdom ved å sanke åndens skatter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er et land som ikke bare fostret noen av det tjuende århundrets store bødler, men også en rekke vidunderlige mennesker som jeg personlig har vært veldig glad i, og er det fremdeles. Noen flyktet, noen dro på leting og gikk seg vill, noen er ikke lenger blant oss, noen har vendt hjem, noen har sine stormaktsdager bak seg eller håper fremdeles på at de skal komme, men de fleste er det ingen som har hørt om.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kanskje har vi faktisk en gang vært klokere enn vi er nå. Kanskje var vi klokere på livet den gangen vi ikke trodde vi visste alt og kunne styre naturen.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det at nokon ynskjer å sjå deg daud, tyder på at du framleis er i live.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den som tjener sin neste, har allerede del i livet. Den som glemmer sin neste, velger døden.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja, slik er det vel...
Jeg forstår det ikke, men aksepterer det. Og jeg vet at jeg aldri kommer til å oppleve den slags. Men det er jo flott at du gjør det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men jeg må lese videre. Jeg må stole på mine egne erfaringer, på min egen nye viten, og ta andres viten seriøst før jeg avviser, kun fordi ordene synes meg merkelige.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vitenskapen kunne bare beskrive kjennetegnene på liv, og ikke si noe om livet i seg selv.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Frykt er som regel angst, å være redd. Ærefrykt derimot handler om respekt, ærbødighet og tillit.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var alt! Han opptrådte hverken unødig høytidelig eller oppstyltet. I virkelig strid var Adam Salomon klok og sterk - den fødte feltherre! I sol og fred ble han aldri annet enn en fantast og en drømmer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Barn er ikke noe leketøy som man bare skaffer seg ut fra lyster og innskytelser og ganske enkelt kaster fra seg når man blir lei av dem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne gangen var det menneskestemmer man hørte; enten hojende og brølende, fulle menn i den store arbeiderboligen med 32 familier fordelt på 32 værelser, - eller så var det hylene og hallelujaropene fra bedehuset eller i stuene hos de frelste. De som i likhet med Olai var til Guds velbehag. Maskiner, fyllebråk og halleluja fylte dalen. Verdenskulturen var kommet til bygda.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

HeidiReidun Anette AugustinHeidiBjørn SturødAre SkårDolly DuckmgeTheaKaren PatriciaCarine OlsrødTuridmajaSolIvar SandTjommiEileen BørresenIngeborg GritaolineTone SundlandBjørg  FrøysaaKirsten LundEgil StangelandsomniferumBeathe SolbergAmanda AIreneleserMarianne  SkageGrete AastorpHanneTine VictoriaLailaAnniken RøilMonoiskTove Obrestad WøienAneLisbeth Marie UvaagTatiana WesserlingJBRandiAnne-Stine Ruud HusevågNina Solås