Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 20 av 519 sitater

Jeg tror jeg har lest det et sted - at når en mann sier at han kan klare seg uten religion, vil det faktisk si at han har en religion - som han altså tror han kan klare seg uten!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tror du på Gud, spurte jeg.
Det er disse budene, sa han. Jeg vil forsøke å gi dem ny form...Jeg tror på Guds nødvendighet, at en aldri helt kan løsrive seg fra det en lærte som liten. Det er gått inn i oss, blitt en del av oss selv. Det eneste jeg vet med sikkerhet: Den dagen jeg trenger en Gud, den dagen kommer jeg til å tro!...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg drømmer ofte...Enkelte morgener våkner jeg og vet at i natt har jeg drømt...Jeg tenker - bare jeg nå klarer å få skrevet dette ned! Men i øyeblikket jeg griper etter blyanten, er alt glemt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

«Alt kommer til å bli bra, det kommer litt varmere vær igjen». Så besøkte han potetjordet. «Alt liv trenger å bli beroliget,» sa han, mens han satt lenge og så på stjernene. «Selv stjernene trenger det. Jeg sier til dem alt vil bli helt bra. Du skjønner, universet er så lite og Sjelen så stor!»

( Sri Ananda på Tronsfjellet i Alvdal for ca hundre år siden, på sin kveldsvandring om høsten.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tap av sosial status og utestegning fra det gode borgerskap var en tung belastning for Marta. Samtidig bidro nok en slik utelukkelse til at hun ble mer fristilt fra sosiale konvensjoner. Masken var allerede tapt, hun kunne si og uttrykke hva hun mente. Denne sosiale nedgraderingen var sårende, men den gav samtidig vekstmuligheter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Videre husker jeg fra min tidligste barndom hvordan jeg første gang skammet meg. ...
jeg satt på en skammel ute på gårdsplassen mens far stelte med bikuben i haven. Nå kom det et vakkert lite dyr og satte seg på hånden min, og jeg frydet meg mens den krøp omkring. Men plutselig begynte jeg å skrike. ...
Hele huset kom løpende på grunn av mine skrik. Hushjelpen tok meg i armene sine og prøvde å trøste meg med kyss. ... Dette gjorde meg svært interessant, og jeg gråt så mye jeg orket inntil jeg plutselig oppdaget at tårene rant uten at jeg kjente noen smerte lenger. Min samvittighet sa at nå skulle jeg holde opp. Men for å gjøre meg enda mer interessant fortsatte jeg å jamre og tok imot trøsten som jeg ikke trengte.

( Beklager litt langt sitat. Noen som kjenner seg igjen?)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det fantes ingen egentlige farer ved å oppdage sannheter.

( Dette sitatet handler om spiritisme og er tatt helt ut av sin sammenheng. Jeg synes sitatet kan stå alene og ha allmen gyldighet.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For meningen med livet varierer fra menneske til menneske, fra dag til dag og fra time til time. Det det kommer an på , er derfor ikke livets mening i sin alminnelighet, men den spesielle mening med et menneskes liv i et gitt øyeblikk.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Mennesket må treffe valg. ...
Det viktigste utslag av dette eksistensielle vakuum er en følelse av kjedsomhet. ...
Faktisk volder kjedsomheten flere problemer i dag enn nøden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det du har opplevd, kan ingen makt i verden ta fra deg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Og jeg siterer Nietzsche: Det som ikke tar livet av meg, gjør meg sterkere.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

...kjærligheten er det siste og høyeste menneskelivet kan nå opp til.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

For første gang følte Ruben litt uvilje mot Karin. Hun hadde vært med på noe urettferdig, tenkte han.
Men så slo han det bort, ingen, ikke hun engang, er jo mer enn et menneske, tenkte han.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Han så at trærne var svidd av heten, hadde mistet et og annet blad som lyste som trollgull i mosen. Den lange forberedelsen til vinteren hadde begynt, trærne lukket langsomt blodomløpet for å gå inn i søvnen der de utelukkende skulle leve i drømmene sine.
...
Treet hadde fred med seg selv, den slags fred som alle levende vesener får når de godtar det gåtefulle.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Joxe Maria sa hadet, ga moren et kyss på kinnet, faren et kjærlig klapp på skulderen. Drassende på bagen og posen dro han av gårde til sin verden av kompiser og gudene vet hva slags folk, en verden foreldrene ikke kjente, selv om den lå like ved, i samme landsby.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vet ikke hvordan en setter opp et annet fjes. Men det er bare i fjeset at jeg er trist, for inni meg er jeg faktisk glad. Det er så godt å leve, ikke sant?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

...denne historien vil bestå av ord som samles i setninger og av disse utvikles det en hemmelig mening som overgår ord og setninger.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Alt i verden begynte med et ja. Et molekyl sa ja til et annet molekyl og livet oppsto. Men før forhistorien var det en forhistorie til en forhistorie og det var et aldri og det var et ja. Slik var det alltid. Jeg vet ikke grunnen, men jeg vet at universet aldri begynte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

At snøen ikkje kjem, betyr ikkje at vinteren er lett.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Når noko blir borte for ein, leitar ein etter noko anna. Etter religionen kjem litteraturen, las eg då eg studerte. Eg likte tanken på at noko kan erstattast, trudde på det også. Litteraturen skulle vere arvtakaren, ofringa var ein roman, eit blodig illustrert eventyr. Når eg ser mor mi no, trur eg ikkje noko kan erstattast.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Kay NilsenSimen "Boktimmy" IngemundsenTheaRune U. FurbergBertyHeidiAnne Berit GrønbechHeidi Nicoline ErtnæsEmilie GeistGro Anita Myrvangingar hToneMartine (@martineleser)Birkatove NessChristofer GabrielsenHarald AndersenHallgrim BarlaupBjørn BakkenMarianne KesselJenny Dahl BakkenLilleviTonesen81TralteHeidiLinda RastenRisRosOgKlagingKarin Bergkjell kJane Foss HaugenToveGeir BjerkestrandTine SundalAgnete M. HafskjoldLesevimsaKari-AnneJulie StensethRotehovudetAnniken LIngunn S