Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boken er en blanding av historiske fakta og personlige erindringer. Familiekrøniken følger den jødiske storfamilien Levins historie fra begynnelsen av 1900-tallet og fram til i dag; gjennom Holocaust under den andre verdenskrig og siden i fredstid. Har kilder.
Omtale fra forlaget
Irene Levin Berman var fire år i 1942 da hennes familie måtte flykte over grensen til Sverige fordi de var jøder. Mange i hennes familie ble heldigvis varslet og smuglet ut, men noen ble også arrestert og deportert. Etter mange år med taushet har hun prøvd å finne ut av hva som skjedde med disse. Deriblant familien Steinfeld i Ålesund, den eneste jødiske familien som bodde i byen. Denne boken er forfatterens personlige beretning om skjebnen til de i familien som ble borte. Hun velger her å bryte tausheten og dele familiens historie med oss gjennom krigen og siden i fredstid - og frem til i dag. Bjarte Bruland, historiker og faglig ansvarlig ved Det jødiske museet i Oslo har i boken skrevet et kapittel om forfatterens far, Marcus Levin, som var sterkt involvert i flyktningearbeidet både før, under og etter andre verdenskrig.
Forlag Orion
Utgivelsesår 2008
Format Innbundet
ISBN13 9788245808650
EAN 9788245808650
Omtalt tid 1945-1999 1900-1945 2000-tallet
Omtalt sted Norge
Språk Bokmål
Sider 247
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Skjønnlitteratur og sakprosa.
Bøker som tar opp problematikken jødeforforfølgelse eller
konflikten mellom jøder og palestinere på en eller annen måte