Ingen lesetilstand
2015
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Få politiske skikkelser her til lands har klart å gjøre seg mer kontroversielle - for ikke å si: forhatte - enn Pål Steigan. Sammen med Tron Øgrim sto han bak dannelsen av både SUF (m-l) og AKP, og bidro dermed til å gjøre livet surt for sine politiske motstandere av alle avskygninger, både i og utenfor partiet, gjennom minst et par tiår. Det er heller ikke mange andre nordmenn som kan påberope seg å ha møtt Mao, Enver Hoxha og Pol Pot personlig - og dessuten å ha skrytt dem alle opp i skyene. Slikt gjør en ikke populær i vide kretser, selv om man etter hvert skulle komme på bedre tanker og gi klart uttrykk også for det. Selv tretti år etter at Steigan trakk seg fra alle ledende politiske verv, vekker han konflikt og engasjement. M-l-bevegelsen var kjent for sin disiplin og indre enhet. For første gang forteller Steigan om hvordan kameratskap sprakk og ble til bittert fiendskap da motsetningene ble for store. Men han kommer aldri til å angre på at han har gjort sitt ytterste for å kjempe mot kapitalismen, et system han mener truer menneskehetens fremtid mer enn noen gang. "En folkefiende" er blitt en viktig, interessant og høyst lesverdig fortelling.
Forlag Aschehoug
Utgivelsesår 2013
Format Innbundet
ISBN13 9788203292606
EAN 9788203292606
Genre Personlige beretninger
Omtalt tid Etterkrigstiden 1970-1979 1960-1969
Omtalt person Pål Steigan
Språk Bokmål
Sider 479
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Gledet meg til å lese denne boka siden jeg opplevde ml-bevegelsen på ganske nært hold rundt 1970. Boka var interessant til å begynne med, om ungdomstida til Pål Steigan og Tron Øgrim og hvordan ml-bevegelsen vokste. Men etterhvert ble den stadig mindre engasjerende. Og mot slutten syns jeg den ble litt vel personlig og uinteressant.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket